i5 9600K RTX 2070'li sistem

2K monitör ile alacağım monitör arasında minimum 1000 tl daha fark var ve bu benim bütçemi aşırı zorluyor. AMD'nin yeni işlemcilerinin ne zaman çıkacağı hakkında bir bilginiz var mı acaba?
Net bir bilgim yok fakat bu yıl içerisinde satışa sunulacaklar. Bilen bir arkadaş net tarih verebilir. Ben üç ay içinde satışa sunulacağını tahmin ediyorum.

FHD monitör kullanırsanız çözünürlük düşük kalacaktır ve seçmiş olduğunuz ekran kartının performansını tam manasıyla alamayacaksınız. Bu sebeple şiddetle 2K monitör almanızı tavsiye ediyorum. FHD monitör alırsanız eğer bu dediklerimi hatırlarsınız :)

Yayın için 9600K fazlasıyla yeterli bir işlemci, oyunlar için de çok iyi. Yeni çıkan 9600KF'yi alabilirsiniz 9600K'dan biraz daha iyi.
Ryzen almanızı tavsiye etmem hatta i7'ye de hiç gerek yok. 9600K her şey için iyi bir işlemci dediğim gibi 9600KF alabilirsiniz OC ile %25 daha fazla güç kazanıyor.
1 TB M.2 SSD'nin oyunlar için hiçbir artısı olmaz, render yapmayacaksanız sata SSD almak daha mantıklı. 970 yerine 960 alabilirsiniz.

İ9 9900k+rtx2080

Ryzen 7 2700x+rtx 2080

İ7 9700k+rtx 2080

Bf serisi oyunlar maalesef artık 6/6 işlemcileri çok zorluyor. Tamam yüksek FPS veriyor ama okadar para verip, birde işlemcinin %80 ve üzeri seyretmesini hiç istemem şahsen. Denilene göre 3700x, (8/16) işlemcisi 9700k'dan (8/8) tekli çekirdekte %1 güçlü olacakmış. Çoklu çekirdekte ise %25 ve üzeri. Tekli çekirdekte kafa kafaya da olsa, 8/16 olacağı için albenisi daha yüksek olacaktır. Şayet 3600 ve 3600x modelininde tekli çekirdek performansı, 3700x ile aynı olursa ve fiyat olarak 2600 ile 2600x arasında konumlanırsa tadından yenmez. Öyle olmasa bile %10 daha düşük olur en kötü ihtimalle. Bu arada 3700x, (8/16) 9700k' dan daha ucuz olacak . Çıkış tarihi 7.7.19 denildi AMD tarafından.

Bf serisi oyunlar maalesef artık 6/6 işlemcileri çok zorluyor. Tamam yüksek FPS veriyor ama okadar para verip, birde işlemcinin %80 ve üzeri seyretmesini hiç istemem şahsen. Denilene göre 3700x, (8/16) işlemcisi 9700k'dan (8/8) tekli çekirdekte %1 güçlü olacakmış. Çoklu çekirdekte ise %25 ve üzeri. Tekli çekirdekte kafa kafaya da olsa, 8/16 olacağı için albenisi daha yüksek olacaktır. Şayet 3600 ve 3600x modelininde tekli çekirdek performansı, 3700x ile aynı olursa ve fiyat olarak 2600 ile 2600x arasında konumlanırsa tadından yenmez. Öyle olmasa bile %10 daha düşük olur en kötü ihtimalle. Bu arada 3700x, (8/16) 9700k' dan daha ucuz olacak . Çıkış tarihi 7.7.19 denildi AMD tarafından.
Ben 4/4 işlemci kullanıyorum hiç de zorlanmıyorum. 1070 ve 6600K ile BF5'te ultrada 110 FPS alıyorum.
6/6'nın zorlanması imkansız.
AMD bol keseden atıyor her seferinde, her zaman sunumlarda işlemcileri olduğundan çok daha iyi gösteriyor. Piyasaya çıkmadan net bir şey söyleyemeyiz ama ben bahsettikleri kadar olmayacağına eminim. Keşke olsa.
Ayrıca Ryzen'lerin çok fazla optimizasyon sorunları var.

Ben 4/4 işlemci kullanıyorum hiç de zorlanmıyorum. 1070 ve 6600K ile BF5'te ultrada 110 FPS alıyorum.
6/6'nın zorlanması imkansız.
AMD bol keseden atıyor her seferinde, her zaman sunumlarda işlemcileri olduğundan çok daha iyi gösteriyor. Piyasaya çıkmadan net bir şey söyleyemeyiz ama ben bahsettikleri kadar olmayacağına eminim. Keşke olsa.
Ayrıca Ryzen'lerin çok fazla optimizasyon sorunları var.
Bak video'ya islemci, %85 in altına inmiyor bile sürekli %100'e çakılıp duruyor yolunu bulsa dahada gidecek. Herşey FPS değil arkadaşım işlemciyi sömüren oyunlarda Ryzen'ler intel yetişiyor zaten.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buda 2600 ile 9600k;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ryzen bile %70-80 lere tırmanırken intel ne yapsın?

Bak video'ya islemci, %85 in altına inmiyor bile sürekli %100'e çakılıp duruyor yolunu bulsa dahada gidecek. Herşey FPS değil arkadaşım işlemciyi sömüren oyunlarda Ryzen'ler intel yetişiyor zaten.

Buda 2600 ile 9600k;

Ryzen bile %70-80 lere tırmanırken intel ne yapsın?

6600K OC'suz neden kullanılır ki? Ben 4.6 GHZ'da kullanıyorum gayet de memnunum. %80 görünmesi iş parçacığının azlığından. 12 iş parçacığı olsa o oran %50'ye düşecek ama oyunlar bu iş parçacığını kullanmıyor. MSI afterburner işlemcinin toplam kapasitesini hesaplarken iş parçacıklarını da çekirdek gibi hesapladığı için Ryzenlerde bu kullanım oranı düşük görünüyor ama gerçekçi bir kriter değil.
İşlemcinin gerçekte %80 yük altında olmadığı TDP'den belli bu işlemci Prime95'te 130W çalışıyorken BF5'te 60W.
Bu arada ekran kartında da OC var.
PUBG ultrada 120-130 FPS alıyorum.
Bende durum böyle. 4 yıllık işlemci daha ne olsun hala değiştirme ihtiyacı hissetmiyorum. 1-2 yıl daha kullanırım sonra ekran kartı ve işlemciyi değiştiririm.
O videonun doğru olduğunu hiç sanmıyorum. 2600 ile 9600K arasında ciddi bir tek çekirdek farkı var OC sonrasında. %30 civarında tek çekirdek performans farkı var bu da oyunlar fark yaratıyor.

Dosya Ekleri

• bfv_2019_03_23_00_37_04_994.png
    bfv_2019_03_23_00_37_04_994.png
    1 MB · Görüntüleme: 44
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı