Çözüldü i5-9600K RTX 2080 Sistemde Donma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kadir Yılan

Megapat
Daha fazla  
Merhabalar,

Yeni topladığım bilgisayarda aniden kitlenme oluyor ve hard reset atmadan düzelmiyor. Problem oyun oynarken veya masaüstünde rastgele oluyor. Sebebi nelerden olabilir?

-RAM testi yaptım sorunsuz çıktı.
-SSD uygulamasında good olarak gözüküyor.
-Sıvı soğutma bağlı sistem ısınmıyor.

Sistem:

i5-9600K.
MSI RTX 2080 Gaming X Trio.
Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance RGB Pro siyah 3000MHz.
MSI Z390 A PRO motherboard.

İlk olarak işlemciye Prime95 ve ekran kartına furmark çalıştır. Daha sonra sıcaklık ve diğer değerleri takip et. Bios güncellemesi gibi herşeyi tam yaptığını düşünüyorum. En son olarak parça parça değerlendirme yapmalısın. Özellikle PSU değerlendir.

Bu tip problemler genelde anakarttan dolayı oluyor. Yalnız çok geniş bir sorun. SSD, RAM, ekran kartı ve PSU'dan da olabilir. Masasüstünde de donma olduğu için benim açımdan en büyük şüpheli anakart ve RAM.
Katılıyorum. Bilgisayarımı ilk topladığım zaman benim de böyle sorunum vardı. İnternette gezinirken, eski fotoğraflarımı düzenlerken vesaire bir anda kilitleniyordu reset atmadan düzelmiyordu. D.O.C.P ayarlarını açınca düzelmişti.

Ya özetle yazılımsal kısmı hallet. İade süreni geçirme bu arada. Baktın çözülmüyor parçaları tek tek farklı bir sistemde dene arızalı olanı iade et.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı