i5 9600K ve GTX 1660 Super sistem toplama

sıvı soğutucu istemiyorum, klasik hava soğutucu işimi görür

1-seçtiğiniz ekran kartının 100 tl ucuz olması dışında bir artısı var mı ?
2-diğer arkadaş i5-10400F önerdi daha ucuz ve daha hızlı görünüyor, fikriniz nedir ?
10400F konusunda anakart Z490I unıfy ama hakkında bir bilgim yok sadece ITX olduğu ve intel olsun dediğin için attım ama iyi gibi gözüküyor incelemesini vs bulursam belki hani ATX Z490 ayarı olduğunu anlarım ama bulamadım. :D İyi anakart avantajı daha çok ilerde 11700K filan takabilmenle alakalı herhalde OC ile işlemci 6.0 GHZ'e ulaşır bilemeyiz neyse ya alabilirsen belki alırsın ama yanında ekran kartı yok :D.

10400 iyi güzel ama anakart ne olacak? Sıvı soğutma abartı gibi gelebilir ama küçücük kasa içerisinde serin bir çalışma için lazım.

Hava soğutma olarak bakabilirsiniz:

10400 iyi güzel ama anakart ne olacak? Sıvı soğutma abartı gibi gelebilir ama küçücük kasa içerisinde serin bir çalışma için lazım.

İntel dediği için 10400F'i attım ama anakart iyiymiş aslında Z490 I unify.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İntel dediği için 10400F'i attım ama anakart iyiymiş aslında Z490 I unify.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Screenshot_1.jpg

sinerjiye toplatacağım için parçaların sinerjide bulunması önemli, kendime en ideal bu sisteme varabildim, stok soğutucu var extra soğutucu için şuan param kalmadı :D hepsi 7200 tutuyor bütçeyi de biraz aştı, son olarak sizce nasıl duruyor ?
7 bin in altına indirebilseydim iyiydi

Eki Görüntüle 612651

Sinerjiye toplatacağım için parçaların sinerjide bulunması önemli, kendime en ideal bu sisteme varabildim, stok soğutucu var extra soğutucu için şu an param kalmadı :D hepsi 7200 tutuyor bütçeyi de biraz aştı, son olarak sizce nasıl duruyor?
7 Bin in altına indirebilseydim iyiydi.

PSU High Power seçerseniz daha iyi olabilir.

Eki Görüntüle 612651

sinerjiye toplatacağım için parçaların sinerjide bulunması önemli, kendime en ideal bu sisteme varabildim, stok soğutucu var extra soğutucu için şuan param kalmadı :D hepsi 7200 tutuyor bütçeyi de biraz aştı, son olarak sizce nasıl duruyor ?
10400 değil de 10400F daha ucuzsa onu almaya çalış ya da fiyatların filan düşmesini bekle sanırım B460/H410 anakarltarda sadece 2666 mhz kullanabiliyorsun böyle olunca zaten 3600 karşısında çok da bir üstünlüğü kalmıyor bazı testlerde nedense hayla geçebiliyor ama almışken iyi al işte Z490I unıfy almaya çalış HDD almayıp ilerde alabilirsin neyse işte eğer ilerde parça yükselteceksen Z490I unıfy almaya çalış kesinlikle mümüknse diğer şeyleri kıs ama yükseltmeyeceksen direkt 3600 de alabilirsin.

Eki Görüntüle 612651

7 bin in altına indirebilseydim iyiydi
Amd secseydiniz daha ucuza gelebilirdi. Ryzen 5 3600 Wraith Spire yaninda bedava geldiğinden oldukça iyi bir fanı olduğunu söylemektedirler. Ayrica siz niye Mini ITX toplamak istediginiz? Oyun icin mi yoksa Is icin mi?

Benim düşündüğüm sistem monitör hariç 6500 TL civarı bir fiyata kapatılabilir.
AMD Ryzen 5 2600X
MSI B450 Tomahawk Max
MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X
XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) 3000MHz
XPG 256 GB(ya da 512 GB) Spectrix S40G NVMe
Cooler Master Masterbox MB511 RGB(Ya da Cooler Master Masterbox MB520 RGB)
Cooler Master MWE 550W 80+ ya da daha uygun fiyatlı;
CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
Arctic Freezer 34E-Sports Duo(stok soğutucu da olabilir)
AOC 24G2U
AOC C24G1

PSU High Power seçerseniz daha iyi olabilir.

Screenshot_2.jpg

700w gerekli mi sizce ?

10400 değil de 10400F daha ucuzsa onu almaya çalış ya da fiyatların filan düşmesini bekle sanırım B460/H410 anakarltarda sadece 2666 mhz kullanabiliyorsun böyle olunca zaten 3600 karşısında çok da bir üstünlüğü kalmıyor bazı testlerde nedense hayla geçebiliyor ama almışken iyi al işte Z490I unıfy almaya çalış HDD almayıp ilerde alabilirsin neyse işte eğer ilerde parça yükselteceksen Z490I unıfy almaya çalış kesinlikle mümüknse diğer şeyleri kıs ama yükseltmeyeceksen direkt 3600 de alabilirsin.

tr nin şu yönetimiyle beklemek büyük risk, 1 hafta içinde bu işi halletmeyi planlıyorum, upgrade yapmak planlarım arasında yok fakat amd fobim var

Amd secseydiniz daha ucuza gelebilirdi. Ryzen 5 3600 Wraith Spire yaninda bedava geldiğinden oldukça iyi bir fanı olduğunu söylemektedirler. Ayrica siz niye Mini ITX toplamak istediginiz? Oyun icin mi yoksa Is icin mi?

sırt çantasında pc götürüp getirebilmek büyük lüks, bu lükse ihtiyacım var diyelim, OC da yapmayacağım, daha önce kullandığım tüm pc ler sadece işlemci fanıyla gayet iyi gitmişti
Benim düşündüğüm sistem monitör hariç 6500 TL civarı bir fiyata kapatılabilir.
AMD Ryzen 5 2600X
MSI B450 Tomahawk Max
MSI GeForce GTX 1660 Super Gaming X
XPG Spectrix D41 16 GB (2x8) 3000MHz
XPG 256 GB(ya da 512 GB) Spectrix S40G NVMe
Cooler Master Masterbox MB511 RGB(Ya da Cooler Master Masterbox MB520 RGB)
Cooler Master MWE 550W 80+ ya da daha uygun fiyatlı;
CORSAIR Carbide Serisi SPEC-DELTA RGB 550W 80+ Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
Arctic Freezer 34E-Sports Duo(stok soğutucu da olabilir)
AOC 24G2U
AOC C24G1

vaktiniz için teşekkürler fakat o işlemci biraz overkill gibi duruyor, 1660 super için 10400 oldukça uyumlu duruyor bence, monitorüm var ve MİNİ pc topluyorum, MİNİ kısmı önemli

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı