i5 9600K ve RTX 2060 sisteme sessiz PSU önerisi

cabbarhuseyin

Hectopat
Yeni bir sistem topladım. Sistemde en fazla ses gördüğüm kadarıyla güçten geliyor. Ekran kartı ve PC fanlarını kapatınca olayı anladım. Hafif bir de böyle cızırtımsı bir şey geliyor, çok yaklaşınca kulağı. Bobinlerden geliyor olabilir.

Sistemim şöyle:

Sistemim bu. Siz hangi poweri önerirsiniz? Sessiz olmalı :)

İnternetten bunu diyorlar: 500W Be Quiet Pure Power 11

Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ekran kartını beslemek için 6 ve 8 pinde yüksek amper veren power lazım. Bu amper değerini 600-750 watt aralığındaki kaliteli PSU'lar veriyor.
Power watt olarak zorlanmazsa az ısınır, fan arada bir çalışır ve sessizlik olur.
Benim sistemde de 9600k işlemci var. FSP HYDRO G 750 WATT tam modüler PSU kullanıyorum. Fan arada bir çalışıyor oyun oynarken.

Sessiz güç kaynağı istiyorsan Gold sertifikalı en az 850 Watt olması lazım. Bence Corsair CX750M 750 Watt Bronze vardı. 1080Tİ ve 8700K ile çok aşırı fan sesi ile çalışıyordu. Sonra gittim Corsair RM1000X Gold aldım. Bilgisayardan tık ses gelmiyor.

O sisteme ucuz power alma, verimliliği yüksek sertifikalıları tercih et bence. Yoksa iki yıl kadar sonra anakart, ekran kartı gibi bir parçan iyice bitebilir.
Bir tür aşamalı performs düşüşü olursa anlaşılmaz. Kaynar suya kurbağayı atınca sıçrar, kaçar. Ama suyu ağır ağır ısıtırsan farkına varmaz. Aşamalı performans düşmesi de algıda böyle birşey.

Be Quiet PSU'ların serileri çok sessiz, kaliteliler. Tabii biraz tuzlular da. 300W harcıyor olabilir sisteminiz ama 300W PSU'nun yeteceği anlamına gelmiyor bu. Verdiği güç 300W'tan fazla olmalı. Örneğin FSP Hydro 700W alabilirsin. Fanı 13.5 cm yani daha az ısınır, ayrıca sertifikası da var sisteme yeterli gücü verir. Yine de bütçeni belirt. Belki daha iyisi vardır.

Be Quiet PSU 700 alayım o halde.

Başka marka model öneren var mı?
Sessiz güç kaynağı istiyorsan Gold sertifikalı en az 850 Watt olması lazım. Bence Corsair CX750M 750 Watt Bronze vardı. 1080Tİ ve 8700K ile çok aşırı fan sesi ile çalışıyordu. Sonra gittim Corsair RM1000X Gold aldım. Bilgisayardan tık ses gelmiyor.

Baya tuzlu o model. 250 doları var.

Baya tuzlu o model. 250 doları var.
750 850 Watt Gold sertifikalı bi güç kaynağı almalısın bence benim önerim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı