DSR ile kullansan bile bir fark olmayacaktır, tersine Ryzen çoklu çekirdek avantajını kullanacaktır.
Öncelikle, RTX olayı beklentinin çok çok altında geldi. 2080Ti bile 1080p’de 60 FPS’i zor veriyor. Ama ben RTX kullanmam, ekran kartının gücü bana yeterli derseniz 2070 mantıklı bir seçim. Sistem olayına gelince, Ryzen’ın F/P konusunda ne kadar önde olduğu aşikâr. Bu arada o PSU yerine Seasonic Focus Plus 650W Gold modeline bakmanızı öneririm. Ayrıca HDD’yi de değiştirin. Evet HDD + SSD şeklinde ama SSD kapasitesi yanlış bilmiyorsam 8GB idi. Mutlaka bir SSD ekleyin. Önerim 860 Evo serisidir. Bunların dışında iyi olmuş.
Eğer 1080p çözünürlük ve yüksek fps istiyorsanız intel, diğer durumlarda ryzen tercih etmeniz mantıklı olacaktır. Çünkü fhd çözünürlükte işlemciye binen yük günümüzde hala tekli çekirdeğe önem veriyor. Daha sonra insanlar ryzen cpu kullanımı %20 civarında iken intel %80 'lerde diyorlar. Bunun sebebi intel'in çoklu çekirdekte rakibinden biraz daha geri olmasının yanında ryzen'in tekli çekirdek sıkıntısından dolayı ekran kartından tam verim alamıyor olmasıdır. Fhd çözünürlükte genelde intel ekran kartı kullanımı çok daha yüksek ve doğru orantılı olarak cpu kullanımı da yüksek seyreder. Ryzen ise tam tersi her ikisi içinde daha düşük kullanımlarda seyreder.
İşin aslı budur.
1080p için > İntel
Geri kalan durumlar için > Amd öneririm...
Tek eksik SSD. Eğer bütçeniz varsa almayı unutmayın. Eski mesajları okumadım, kaçırdığım bir şey varsa affola.Farklı sitelerden sistemi şu şekilde topladım ve siparişleri verdim:
- R7 2700x
- MSI x470 Gaming Pro
- G.skill Sniperx 3200Mhz 8x2 16Gb
- MSI RTX 2070 Armor
- Aerocool Quartz
- High Power 850w 80+ Gold
- Seagate Barracuda 2TB 7200PRM
Toplam tutar KDV dahil: 9358TL
Önerilerini sunan ve tavsiye veren herkese teşekkür ederim. Ayrıca sistem hakkında son bir yorum yaparsanız memnun kalırım.
Tek eksik SSD. Eğer bütçeniz varsa almayı unutmayın. Eski mesajları okumadım, kaçırdığım bir şey varsa affola.
Yeterli sayıda varsa yeterlidir.SSD ve monitör mevcut. Umarım kasa içi düzenlemesini düzgün ve verimli yapabilirim. Bu düzenleme işi için elde sadece kelepçe bulunması kâfidir değil mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.