i5 9600K ve RX580 sistem upgrade

Vinsinity

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci - Yazılım
Merhaba arkadaşlar,

i5 9600K işlemci.
MSI Z390 Tomahawk anakart.
ASUS ROG STRIX RX580 8 GB ekran kartı.
Curial Ballistix 3000 MHz RAM.
SilverStone tundra TD03-E Lite sıvı soğutma.
Skıller sgc1 window kasa.
KCAS 650W PSU.

Yukarıdaki gibi oyun oynamak ve film izlemek(4K) için topladığım bir sistem var. Sistem oyunlarda sıcaklık konusunda pek tatmin etmiyor ve bazı yerlerde takılmalar oluyor. Sistemimi daha üst bir işlemci ve ekran kartı ile gerekirse anakartı da değiştirerek yükseltmek istiyorum. Şu anki soğutucuyu kullanımım sonrası stock halde OC yapılmamış şekli ile bile yeterli görmüyorum. Kasanın hava akışı hiç tatmin etmiyor açıkcası. Kapak açık kullanıyorum sürekli ısınmasın diye. GTA 5, PUBG gibi oyunlarda işlemci 80-85 arasında, ekran kartı ise 77-85 derece arasında gidip geliyor. Sadece kasa almaktansa tekrar tekrar parça değiştirme işi çıkmasın diye sistemimi de yükseltmek istiyorum. Önerileriniz nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Asus ROG RTX 2060 var en iyisi bu zaten. Ama daha ucuz olan EVGA veya MSI Gaming alınabilir. Soğutucu olarak bunu kullanıyorum serin.

Ekran kartını RX 5700, 5700 XT veya uygun fiyatlı bulursan 1080 TI yapabilirsin.
İşin aslı aynı zamanda Hackintosh kurabilmem gerekiyor. Fiyat sınırlaması yok ekran kartı için 7-8-9 bine kadar çıkabilirim. Kasa ve soğutucu önerisine de ihtiyacım var. Soğutucu olarak sıvı soğutmayı tercih ederim.

Merhaba arkadaşlar,

i5 9600K işlemci.
MSI Z390 Tomahawk anakart.
ASUS ROG STRIX RX580 8 GB ekran kartı.
Curial Ballistix 3000 MHz RAM.
SilverStone tundra TD03-E Lite sıvı soğutma.
Skıller sgc1 window kasa.
KCAS 650W PSU.

Yukarıdaki gibi oyun oynamak ve film izlemek(4K) için topladığım bir sistem var. Sistem oyunlarda sıcaklık konusunda pek tatmin etmiyor ve bazı yerlerde takılmalar oluyor. Sistemimi daha üst bir işlemci ve ekran kartı ile gerekirse anakartı da değiştirerek yükseltmek istiyorum. Şu anki soğutucuyu kullanımım sonrası stock halde OC yapılmamış şekli ile bile yeterli görmüyorum. Kasanın hava akışı hiç tatmin etmiyor açıkcası. Kapak açık kullanıyorum sürekli ısınmasın diye. GTA 5, PUBG gibi oyunlarda işlemci 80-85 arasında, ekran kartı ise 77-85 derece arasında gidip geliyor. Sadece kasa almaktansa tekrar tekrar parça değiştirme işi çıkmasın diye sistemimi de yükseltmek istiyorum. Önerileriniz nelerdir?
240mm sıvı soğutma ve RTX 2060 super ya da üstü bütçeye göre yüksetilebilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı