i5 9600K vs i7 9700K

Zelaroth

Kilopat
Merhabalar, başlıkta belirtilen iki işlemci arasında kaldım arkadaşlar i7 9700K alacak bütçeye sahibim fakat bir yandan da bütçemin sınırlarını çok zorlamak istemiyorum, bu açıdan baktığımızda i5 9600K ile i7 9700K arasında çok aşırı denecek kadar bir performans farkı var mıdır acaba? Önerilerinize açığım, şimdiden sağ olun.

Youtube’da bu konuyla ilgili videolar vardır. Onları seyrederek aradaki performansı kendin görüp bir fikir edinebilirsin. Sonra burdaki yorumlarlada oluşan fikrini pekiştirirsin.

Diğer bileşenlerinizi ve kullanım amacınızı belirtirseniz daha net cevap alırsınız. Bu arada Z serisi bir anakart alırsanız 9600K ile overclock yaparak performans artışı sağlayabilirsiniz.
Oyun odaklı olacak sistem, render düşünmüyorum ve buna ek olarak, overclock ile ilgili bilgi dağarcığım maalesef zayıf ve kendi sabit çekirdek frekansında kullanmayı düşünüyorum. Bütün bunlar değerlendirildiğinde ne önerirsiniz?
Youtube’da bu konuyla ilgili videolar vardır. Onları seyrederek aradaki performansı kendin görüp bir fikir edinebilirsin. Sonra burdaki yorumlarlada oluşan fikrini pekiştirirsin.
Onları izledim lakin yine de aklımda soru işaretleri kaldığı için soruyorum.
Diğer bileşenlerinizi ve kullanım amacınızı belirtirseniz daha net cevap alırsınız. Bu arada Z serisi bir anakart alırsanız 9600K ile overclock yaparak performans artışı sağlayabilirsiniz.
Ek olarak anakartı da yeni alacağım muhtemel Z390 chipsetli bir anakart olacak o da.
Bütçeyi zorlamak istemiyorsan Ryzen düşünebilirsin.
Mevcut sistemim Ryzen hocam fakat Intel oyun konusunda maalesef şuanda rakip tanımıyor ve oyunların büyük bölümü Intel optimizasyonunda çok daha iyi sonuçlar veriyor. Bütçemi de çok aşıp açıkçası Ryzen 7 3800x falan düşünmek istemiyorum ancak o ayarda birşey almak lazım ki Intel ile arada olan farkı kendi adıma kapatabileyim. Bu bağlamda siz ne önerirsiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…