i5 9600K vs Ryzen 7 2700X

Bütçe
8000-9000

Jackersx

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben YouTube'da içerik üretiyorum yani üretmeye başladım :) neyse konuya giriş yapayim. Arkadaşlar ben video montaj, Photoshop, video, yayın işleriyle uğraşıyorum şu anda kullanmış olmakta olduğum Ryzen 3 1200 - 1050 Ti Gaming X 4 GB, kullanıyorum. Tabiki yetiyor ama yayınlarda mesela 720P yayın yapabiliyorum ama her oyunda değil mesela Steam versiyonu olan PUBG 40 FPS falan oynuyorum yayında 2300 bitrate falan veriyorum bazen 1800'e düşüyorum o zaman bir tık rahatlıyor gibi hissediyorum aynı zamanda Upload'ım 3.00 neyse. Ekran kartımdan veriyordum yayını daha çok CPU yiyordu yayında değilim sadece OBS'yi açık %15-%20 CPU'larda oluyor "ekran kartımdan verdiğimde yayını" dedim ki bir de işlemciden vereyim ayarladım ayarları falan neyse baktım %9'a falan indi daha denemedim bakalım :). Neyse asıl konu şimdi bazı arkadaşlarıma falan soruyorum kanka Intel al falan diyorlar yeni nesil oyunları rahat oynatıyor diyor ama araştırdım falan bazıları da Ryzen montaj konusunda yayın konusunda falan çok iyi miş rahat rahat yayın ve video yapabilirmişim Ryzen ile ikisinin arasında kaldım yeni bilgisayar topluyacağım Max 5 ay sonra falan fiyatı önemli değil yani önemli ama tabii ki bu seferde son nesili önerceksiniz yani bu ikisinin arasında kaldım çok fena. i5 9600K - RTX 2050'lı bir sistem toplamayı düşünüyorum ama ne önerirsiniz RX 590 felan düşündüm performansıda güzel ama baktım 2060 la aralarında dağlar kadar fark var :D 600 TL daha fazla veririm veya 1K neyse iyisi olsun ama Max 10 binliralık bir sistem toplamayı düşünüyorum önerilerinizi bekliyorum bütün yapacağım şeyleri açıkladım güzel açıklamalarınızı bekliyorum. :)

Ryzen 5 3600X veya Ryzen 7 3700X öneririm. Ekran kartınız o bütçeye en az 2060 Super ya da 2070 olsun. Bence AMD almayın, ekran kartında hala çok güvenilir bulmuyorum. 3600X ve 3700X oyun performansı olarak tek çekirdekte gayet iyi, çoklu çekirdek performansına zaten değinmeyeceğim. Yayın için ideal işlemciler.

Ryzen 5 3600X veya Ryzen 7 3700X öneririm. Ekran kartınız o bütçeye en az 2060 Super ya da 2070 olsun. Bence AMD almayın, ekran kartında hala çok güvenilir bulmuyorum. 3600X ve 3700X oyun performansı olarak tek çekirdekte gayet iyi, çoklu çekirdek performansına zaten değinmeyeceğim. Yayın için ideal işlemciler.

Çok teşekkür ederim bu arada çok aşırı kararsız kaldığım bir nokta arkadaşıma falan sordum MSI 2060 alma demişti ASUS al demişti MSI hem pahalı hem de zaten aynı kartlar bir şey farkı yok sadece marka farkı varmış hatta ASUS'un 3 fanlı MSI 2 fanlı bilmiyorum ama ASUS daha iyi gibi geliyor zaten yeni çıkan ekran kartları olsun falan herkes kullanıyor ve gayet memnunlar. Takip ettiğim bir yayınca sormuştum 2 gün önce 2080 var onda diyor gayet memnunum hiçbir sorun yok öneririm performansı falan mükemmel ötesi neyse zaten kafamda Ryzen 7 vardı ama Intel'de şimdi güçlü işlemci yalan yok ama montaj, video, yayın konusunda Ryzen aşırı iyi ben Ryzen 3 1200 kullanıyorum şu an 15 GB'lık bir montaj dosyasını 30-40 dakikada falan bitirdi aşırı hızlı Intel olsaydı 1 saatte falan biterdi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı