i5 9600KF RX 590 her oyunda takılma ve FPS düşmesi

• Konuyu başlatan Weya
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 778

Weya

Hectopat
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
TOSHIBA OCZ 240GB Sata 3.0 / WD10EZEX 1TB
Ekran kartı
Sapphire RX590 NITRO+ SE 8GB
Anakart
MSI B360M GAMING PLUS
İşlemci
Intel i5-9600KF Altı Çekirdek 3.70 GHz
Sistemim her oyunu rahat bir şekilde oynatacak seviyede ama son 2 aydır hiçbir oyunu kaldırmamaya başladı. İlk başlarda oyunlarda ki sesler her 2-3 saniyede bir kesilmeye ve delaylı gelmeye başlamıştı. Sonrasında bu sorun ortadan kalktı ve hafif FPS düşüklüğü ile birlikte ağır bir oyuna girdiğimde 1-2 saniyelik klavye takılmaları başladı. Bugünlerde de klavye takılma sorunu ortadan kalktı ama hangi oyuna girersem gireyim düşük, yüksek ayar fark etmiyor bariz bir FPS düşüklüğü, droplar, textureların geç yüklenmesi gibi gibi sanki sistemim yetersizmiş gibi sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Format attım, virüs kontrolü, driver kontrolü yaptım. Bilgisayarı yakın zamanda temizledim. RAM testi yaptım temiz çıktı. SSD ve HDD sağlık testi yaptım. SSD sağlığı CrystalDiskInfo'da %52, Hard Disk Sentinel de %78 gözüküyor. HDD de bir sıkıntı gözükmedi. Sorun nerede arkadaşlar aylardır şu bilgisayarla uğraşmaktan bıktım cidden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyundayken Afterburner ile GPU, CPU değerlerini kontrol ediyor musun normal mi? Ben resimin sol üstündeki gibi kontrol ediyorum bir sıkıntı olduğunda fark etmek için. 20230121152948_1.jpg

Oyundayken Afterburner ile GPU, CPU değerlerini kontrol ediyor musun normal mi? Ben resimin sol üstündeki gibi kontrol ediyorum bir sıkıntı olduğunda fark etmek için.Eki Görüntüle 1640599
Durum bu siz anlıyorsanız değerlendirebilir misiniz? Ben anlamıyorum çünkü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum bu siz anlıyorsanız değerlendirebilir misiniz? Ben anlamıyorum çünkü.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yeterince açık değil ama anladığım kadarıyla işlemci 60-70 kullanımda 80 dereceleri görüyor ki bu sıcaklık bence fazla en üstteki GPU'nun hangisi ne bilgisi bilemiyorum ama kullanım miktarı oradayse eğer çok fazla düşüp yükseliyor daha detaylı incelemek lazım mesela benim GPU'da sıcaklık, kullanım, VRAM kullanımı, çekirdek hızı var sırayla işlemcide sıcaklık, kullanım, frekans, var ayrıyeten RAM kullanımı filan var attıklarınızla tam bir şey söyleyemem kimse de bir şey yazmamış.

Güncel

Sistemim her oyunu rahat bir şekilde oynatacak seviyede ama son 2 aydır hiçbir oyunu kaldırmamaya başladı. İlk başlarda oyunlarda ki sesler her 2-3 saniyede bir kesilmeye ve delaylı gelmeye başlamıştı. Sonrasında bu sorun ortadan kalktı ve hafif FPS düşüklüğü ile birlikte ağır bir oyuna girdiğimde 1-2 saniyelik klavye takılmaları başladı. Bugünlerde de klavye takılma sorunu ortadan kalktı ama hangi oyuna girersem gireyim düşük, yüksek ayar fark etmiyor bariz bir FPS düşüklüğü, droplar, textureların geç yüklenmesi gibi gibi sanki sistemim yetersizmiş gibi sorunlar ortaya çıkmaya başladı. Format attım, virüs kontrolü, driver kontrolü yaptım. Bilgisayarı yakın zamanda temizledim. RAM testi yaptım temiz çıktı. SSD ve HDD sağlık testi yaptım. SSD sağlığı CrystalDiskInfo'da %52, Hard Disk Sentinel de %78 gözüküyor. HDD de bir sıkıntı gözükmedi. Sorun nerede arkadaşlar aylardır şu bilgisayarla uğraşmaktan bıktım cidden.

Daha çözemedim maalesef. İlk attığım video FiveM'di o yüzden texturelar yüklenmiyordu. İkinci attığım video GTA Online. Texture sıkıntısı burada yok ama sık sık drop girmeye devam ediyor.

Cinebench R15 indirip advanced benchmark ayarlarından işlemcinin hem multi core hem single core testlerini yapıp skorları paylaşır mısın? Ayrıca multi core testini ilk test bittikten sonra beklemeden 2. kez yaparak da paylaşırsan iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı