i5 9600KF sisteme 27” 2K Monitör almak mantıklı olur mu?

Bütçe
5000-6000

Can Doğan

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, Monitör almayı düşünüyorum, ikinciel de alabilirim temiz garantili İzmir tercihli olarak.

27” bir Rampage curved ile tecrübe ettim 1080p olarak masa uzaklığı yeterliydi ve pixel sorunu yaşamadım.
Ancak ekran kartı güncelleyeceğim için 2k bir Curved monitör alsam ileriye dönük olarak uzun yıllar kullanabileceğim, mantıklı olur mu? Yoksa Ips panel düz ekran mı?

Csgo ve hikayeli oyun oynuyorum, film dizi vs standart . 165hz nasıl olur?

Sistemime ek olarak yakın zamanda ekran kartı alıcam Rtx 3080 düşünüyorum sorun yaşar mıyım ?
  • i5 9600KF
  • DDR4 16GB Ram
  • Z390 GAMING X
  • ZOTAC 1050Ti

27" 32" 1440p bence en rafine monitör. Şimdisi ve sonrası için neden mantıksız olsun ki?
Evet 32” düşünüyordum aslında ama en az 4k dediler 2k da nasıl olur bilemiyorum. Birde oyun oynarken ister istemez yakınlaşıyoruz monitör’e yormayalım gözlerimizi. Amortisörlü ayakla kullanırım yakınlaştırırım diye düşündüm 27’yi

IPS her zaman görüntü renk kalitesi olarak diğerlerinden önde. Ayrıca FPS oyunlarda da iyi performans veriyor.

İşlemcin ile yeni alacağın ekran kartı darboğaz yapar mı bilmiyorum ama 2k o ekran kartı için olmazsa olmaz zaten.
Evet IPS 24” Aoc alırken direkten döndüm sonra 27” kullanınca alıştım da açıkcası. Curved ekranda köşeleri göz hizasında rahat oynatıyor diye istedim açıkcası, Curvedler VA panel malesef :)

3080'le kesinlikle darboğaz olur bu işlemci için en fazla 3060 takılır.
Evet farkındayım ama 2k monitör alıp 3060 ile rahat besleyebilir miyiz? En üst seviye kart şuan ki donanımda o kart mı olabilir. Belki ileride işlemci güncelleyerek devam edebilirim z390 destekleyeceği kadar :)

Son düzenleme:
22" 1080p PSL monitörden 32" 1440p kavisli VA monitöre geçtim. Zaman zaman dibine giriyorum ve 22" 1080p monitörün dibine girmekten daha keskin. Piksel falan göremiyorum yani. Dükkandaki monitörüm 27" 1080p ve evden dükkana geçince çok küçük ve pikselli hissettiriyor, dükkanda daha uzaktan bakmama rağmen.

Evet 32” düşünüyordum aslında ama en az 4k dediler 2k da nasıl olur bilemiyorum. Birde oyun oynarken ister istemez yakınlaşıyoruz monitör’e yormayalım gözlerimizi. Amortisörlü ayakla kullanırım yakınlaştırırım diye düşündüm 27’yi

Evet IPS 24” Aoc alırken direkten döndüm sonra 27” kullanınca alıştım da açıkcası. Curved ekranda köşeleri göz hizasında rahat oynatıyor diye istedim açıkcası, Curvedler VA panel malesef :)

Evet farkındayım ama 2k monitör alıp 3060 ile rahat besleyebilir miyiz? En üst seviye kart şuan ki donanımda o kart mı olabilir. Belki ileride işlemci güncelleyerek devam edebilirim z390 destekleyeceği kadar :)
3060 beslersiniz ama 3080 imkansız.

İzmir içi arama listesinde buradan tavsiye edebileceğiniz monitör hangisidir?
https://shbd.io/s/KooJmpAK

AOC CQ32G1 var onu 4.000’e bırakıyorlar deneme şansım da var alışamazsam geri verebilirim diye konuştum. Diğerlerinde garantili olarak hangisini tercih edeyim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı