i5 9600KF vs R5 3600X

OkYaydanCiktii

Centipat
Başka bir konumda i5 9600KF alacagımı belirtmiştim fakat birkaç arkadaşın önerisi ile AMD Ryzen5 3600X almayı düşündüm.

Eğer 3600X alırsam anakart konusunda 400 lira gibi bir tasarrufum olacak.

3600X için: Gigabyte B450M 2133 MHz 686 TL şu anki güncel fiyatı.

i59600KF için: ASUS ROG STRIX B365-G 2666 MHz 1080 TL şu anki fiyatı

Cok fazla ekran kartı isteyen oyun oynamıyorum belirteyim işlemci gücü isteyen LOL, WOW, Knight oynuyorum.

Hangisini tercih etsem daha uygun olur.

Ekran kartı olarak da yine orta derece ASUS arez RX 560 alacagım 1100 TL fiyatı.

Ekstra olarak önereceginiz ekran kartı anakart işlemci varsada düşünebilirim şu an bu ikisi arasındayım hangisi benim için iyi olur sıvı sogutma ve OC olmayacak.

1. Yani soyledigin oyunlar islemci gerektiriyor ama RX560 almak cok dusuk kalir. 2. el RX570 lere bakabilirsin. Yada islemciyi R5 2600'e dusurup sifir alabilirsin.
2. R5 3600 ve 3600X arasinda 3-7FPS fark var ve oyundan oyuna degisiyor. Onerim R5 3600 alman illa RX560 alicak isen.

Knight Online oynuyorsanız almadan önce biraz araştırın. Intel işlemcilerde daha iyi performans veriyor olabilir. Nedeni 3600X'in kötü olması değil. Oyunun kendisiyle alakalı.

Knight için ilk defa duydum Intel yine de ona da bir bakacagım teşekkür ederim öneri için. Önerebileceginiz ucuz 1500 civarı ekran kartı var mı peki.
3600'e de baktım benim için 3 6 FPS cok etkilemez oradan 300 400 TL kısıp ekran kartına verebilirim. Anakart için ne diyorsunuz peki?

Başka ekran kartı ne öneriyorsunuz. İşlemciyi 3600 alırsam

Evet iş görür.
çok teşekkür ederim yardım için ayrıca son birşey sorayım size bu alacagım anakar matx normal atx kasalarada uygun yeri varmıdır yoksa matx kasamı bulmak zorundayım ?
önerebilecegin uygun bir kasa varmıdır görünüşü biraz şık olan

mATX anakartların hepsi ATX destekli kasalara takılabilir. Anakart yükseltme vidalarını taktığınız yerleri değiştiriyorsunuz sadece ve anakartı monte ediyorsunuz.

Anladım cok teşekkürler hepsine o zaman yine aynı şekil hava sogutma yerleri de zaten anakartın üstünde oluyor her türlü olur oda AMD kutulu şekilde kendi gönderdigi sogutma yeterli olur mu sizce yoksa onunda biraz üstünü alabilirim derseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…