i5 9600KF vs R5 3600X

K serisi işlemci alıyorsan Z serisi anakart Allah'ın emri 🙂 Yapabileceğim tek öneri bu hocam kusura bakma. Intel tarafındaki anakartların VRM yapılarına hakim değilim.

Ekran kartında falan yine çok şey değişmiyor ama degilmi hepsi bir biri ile uyumludur herhalde zaten başka bir konuda B365 önermişti bir arkadaş olmadı onu alırım Z serisi biraz fiyat olarak sıkıntılı

Hepsinde değil. Z390 anakartlar 9.nesil destekli geliyor doğrudan. Z370 için güncelleme gerekli genelde.

:D yine 1200 TL'ye Z390 buldum yine 600 TL gibi bir fazlası var ama olmuşken yine sağlamı olsun.+ RAM frekansıda yüksek en azından şöyle bir şey sorayım madem sende bilgili bir abimize benziyorsun :D
alacagım işlemci 9600KF 3.7 Max 4.6 ben el yordamıyla değil de BIOS'dan falan overclock yapabilecek miyim 4.6'ı geçmesin atıyorum 4.2 olsun bana yine yeter böyle bir şeyde mümkünse rahatlıkla alıp kullanabilirim.
Overclock dısında overclock yapmazsam aynı verimi alabilecegim işlemci anakart vs bulabilir miyiz anladıgım kadarı ile Z serisi ve K serisi overclock ile daha iyi olur yoksa cogu ile aynı mantıkta.

Z ve K serisinin olayı tamamen overclock üzerine.

Z-K ikilisini alırsan işlemcini istediğin frekansta çalıştırabilirsin. 4.6 GHz'in ötesine, 5 GHz'lere de çıkabilir 4.2 GHz'e de inebilirsin.

Bilmiyorum biliyor musun ama K serisi işlemcilerden soğutucu çıkmıyor.

Z ve K serisinin olayı tamamen overclock üzerine.

Z-K ikilisini alırsan işlemcini istediğin frekansta çalıştırabilirsin. 4.6 GHz'in ötesine, 5 GHz'lere de çıkabilir 4.2 GHz'e de inebilirsin.

Bilmiyorum biliyor musun ama K serisi işlemcilerden soğutucu çıkmıyor.

Evet biliyorum o yüzden zaten AMD almak istediim ekstra bir sogutucu parası vermemek için o zaman
Overclock pek ihtiyacım yok daha düşük bütçeli anakart ve işlemci ile aynı işlevi görürüm ben bence :D
ama yine dersenki OC yapabilirsin illaki lazım olur falan alabilirim ama bütçem var ekran kartı çok aşırı kullanmayacagım için ileride belki ekran kartı da aldıgımda işimi rahatlatır

MSI MAG Z390 Tomahawk veya MSI MAG Z390M Mortar anakartlarına bakabilirsin.

Z390 ile ortalama aynı fiyat ama performans olarak nasıllar bilmiyorum ama araştıracagım bunuda teşekkür ederim.
9600KF tavsiye ederim kendim kullanıyorum 9600K daha pahalı gereksiz 3600X'de iyi işlemcidir AMD'nin stock fanları iyi diyorlar.

OC yaptınmı sen ve anakartın hangisi OC'lu olarak kaç MHz'e cıkarabiliyorsun manual olarak BIOS'dan?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı