i5 9600KF vs R5 3600X

Xıgametek 1264 yanlış hatırlamıyorsam modelini soğutucu kullanıyorum çok serin sıvı soğutma gereksiz OC yapsan bile hava soğutma yeterli

Dedigin hava sogutmaya baktım 350 TL civarı ona verecegime 600 650 civarı bir sıvı sogutma alsam daha iyi olmazmı sence?
Tomahawk serisi, en kaliteli anakartlardan birisidir.

Tam olarak bakamadım tekrardan gözden geçirecegim teşekkür ederim
Peki önerebilecegin başka işlemci var mıdır Intel olarak

Intel 10.nesil işlemciler 1-2 aya çıkar. Acil değilse bekleyebilirsin. Fiyat olarak yurt dışı fiyatları aynı olur, güzel ülkemde ne kadara satarlar bilinmez.

10.nesile gerek yok cok öyle farklı farklı oyunlar oynamıyorum zaten giriyorum az LOL takılıyorum 1 saat 2 3 saat knighttayım cok cok bir pes oynarım amacım sadece PC rahat etsin ilerleyen zamanlarda başka oyunlara heves ederim rahatlıkla oynarım diye dedim halihazırda paramda varken ama 10. Nesilde gereksiz gibi :D
Valla 10. nesiller çıksa bile, fiyatları yüksek olur. Sen en uygun olan, 9600K modelini alabilirsin.

9600K degilde 9600KF alacağım bir şey farkeder miki sadece dahili grafik kartı varmış yani oda cok iyi olmayabilir zaten ekran kartı alacagım ama 1500 liraya verecegime 500 lira CPU'a fazla verip ekran kartı aynı işlemi görecekse alayım :D
Sıvı soğutmalar çok pahalı giriş seviyesine yakın oluyor o fiyatlara ve daha dayanıksız fiyatı azcık artırıp çok kaliteli hava soğutma alınabilir.

Daha rahat eder diye düşünmüştüm ama hava sogutmalar tabii ki yine kalitelileri mevcut ona da bir çözüm buluruz uygun yollu bir şeyler denerim :D

OC yapmadım ben gerek yok anakartım ASUS B365M-K.

Anladım bende OC yapmam diye düşünüyorum ama ileride neler olur bilemedigimden halihazırda elimin altında olsun istiyorum yoksa bu tarz anakartlar daha cok işime gelir 700 TL gibi bir fark ortaya cıkıyor Z serisine göre 700 TL oradan kısıp ekran kartı alabilirim mesela :D

Amaç sadece oyun ise 9600KF önde, ekran kartınız 2080 TI da olsa 9600KF önde. Yalnız OC yaparsanız bu durum böyle en az 5.0 GHz'a çıkmanız lazım. OC yapmazsanız bu işlemciyi almanın hiçbir anlamı yok.

B serisi anakart ile 9600KF kullanmak mantıklı değil Z serisi anakart almanız lazım. İyi bir soğutucu da şart bu işlemci için bu sebeple en az 600 TL de soğutucuya harcamanız lazım.

Bu kadar masrafa değer mi derseniz şu şartlarda değmez.

R5 3600X alıp artan paraya daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı