i5 9600KF vs Ryzen 5 3600X

Wourx

Kilopat
Genellikle Fortnite gibi hızlı oyunlar oynayan birisiyim ve iki işlemci arasında kaldım. Neredeyse herkes Ryzen alın diyor ama Intel'in FPS değerleri bir tık daha yüksek ve galiba Ryzen'ın stok fanı yetersizmiş ve çok ses çıkarıyormuş. Önceden Intel kullandığım için işlemcime bir fan almıştım ve bu fanı Intel alırsam kullanabilirim ama Ryzen alırsam fazladan bütçem olmadığı için stok fan kullanmak zorunda kalacağım ve yüksek fan sesinden rahatsız olan birisiyim. Çift monitör kullanan kullanıyorum yani oyun oynarken yanda video ya da yayın izliyorum Intel alırsam FPS düşmesi u falan yaşarsam diye şahsen korkuyorum. Sizce hangisi almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD stok fanlarında iyi bir gelişme kaydetti, soğutma performansları gayet iyi. Fakat biraz gürültülü çalıştıkları yorumunu ben de çok duydum. 9600KF sizin için ideal seçim.

Fiyatları aynı, ayrıca bir fana param olmadığı için ve videolarda ve forumlarda gördüğüm kadarı ile fanı yetersiz ve çok ses çıkarıyor galiba i5 9600kf alacağım

Fiyatları aynı, ayrıca bir fana param olmadığı için ve videolarda ve forumlarda gördüğüm kadarı ile fanı yetersiz ve çok ses çıkarıyor galiba i5 9600kf alacağım
eğer çok ağır bir overclock yapmadığınız sürece gayet yeterli bir fan mevcut fabrikasyon kutusunda , stok fan ile 3,8 den 4 - 4,2 gayet rahat alınabilir değerler yok ben illa 4,6 kullanmak istiyorum diyorsanız 300-400tllik bir fan masrafıyla inteli sollayacak bir performansa çıkabilirsiniz

İkisi de iyi işlemciler. Şu an oyunlarda hala 9600KF önde (OC ile özellikle).ama ileride bu durum değişebilir. Yalnız en azından 400 TL'lik bir soğutucu almanız lazım yoksa K serisi almanın pek bir mantığı kalmıyor.

R5 3600X yayın konusunda çoklu çekirdek gücü nedeniyle daha başarılı olacaktır.

Örnek olarak bir AMD vs Intel oyun videosu ekleyim. Bu durum 9600KF ve 3600X için de geçerli.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı