i5 + GTX 1650 vs i7 + GTX 1050

Oyun içinse ekran kartını yüksek tutmakta fayda var, 9300H ve 1650 iyi bir seçim olacaktır. 16 GB Ram ile sıkıntısız şekilde götürecektir sizi. Eğer ki oyunla çok aranız yoksa render video edit gibi işlerle uğraşacaksanız işlemciyi yüksek tutmalısınız. Bu konularda da 9300H üzmez sizi ama 9750H daha iyi performans verecektir.

Şimdi öncelikle öğrenciyim bilgisayar mühendisliği okuyorum donanımsal bilgim az.Programlama veritabanı görsel tasarım gibi işlerde işime yarasın ekstra olarak oyun oynarkende beni yarı yolda bırakmasın.bütçem 6000 6300 arası
Özellik oyun oynuyacaksanız Gtx 1650 olan modeli almak daha iyi olur.
Aralarında %3 ve ya %4 fark var araştırmalarım neticesinde bunun farkına vardım.
Bence dişinizi sıkıp 300 tl daha ekleyip Abra V15.2'yi almanız daha iyi olacaktır. SSD ve RAM sonradan kolaylıkla eklenebilir ama işlemci ve ekran kartı sonradan değişemez. Almışken iyisinden alın.
Benim şuan acil ihtiyacım var stoklarında bu bulunmuyor.
GTX1050'yi düşünme bile. Kesinlikle uzak dur, yetersiz kalıyor. Minimum GTX1050ti olmalı.
Siz hangi sistemi kullanıyorsunuz?Bu yorumun dayanağı nedir ?
Bizzat kendim GTX1050 kullanıcısı olarak söylüyorum, GTX1050 alma, aldırma. Rezalet bir kart.
Nesil farkı olduğunu düşünüyorum.Bu alacağım en son model 9. nesil ki monsterda ti modelleri kalmadı tulpar haricinde.Ve tulpar zaten çok uçuk fiyatlarda.Ve sizin kullandığınız laptop modeli nedir özellikleri nedir ?
Bilgisayari oncelikli kullanim alaniniz ne olacak? Butceniz nedir? O fiyata farkli alternatifler de secilebilir. Daha dengeli alternatifler vardir. Sizin sectiginizde konfigurasyonda GPU ile CPU cok orantisiz.
Şöyle ki programlama ve tasarım için kullanacağım önceliğim bu.Bunlar haricinde arada oyun oynayacağım.
Paranızı dikkatli kullanın. Eldeki kaynaklar kısıtlı ise i5 9300H - GTX 1650 doğru seçim olacaktır.
i5 ile i7 arasındaki farkı tam anlatabilirseniz kafamda oturacaktır
Oyun içinse ekran kartını yüksek tutmakta fayda var, 9300H ve 1650 iyi bir seçim olacaktır. 16 GB Ram ile sıkıntısız şekilde götürecektir sizi. Eğer ki oyunla çok aranız yoksa render video edit gibi işlerle uğraşacaksanız işlemciyi yüksek tutmalısınız. Bu konularda da 9300H üzmez sizi ama 9750H daha iyi performans verecektir.
Yorum için çok sağ olun.Oyun için değil tam olarak üstteki yorumumda belirttim okul için gerekli extra olarak oyun benim ara ara oynayacağım bir şey .

Son düzenleme:
Siz hangi sistemi kullanıyorsunuz?Bu yorumun dayanağı nedir ?
Dostum atomun parçalandığını söylemek veya olduğunu bilmek için atomu kendimizin mi parçalaması gerekiyor. GTX400 serisinden itibaren şimdiye kadar gelen bütün ekran kartlarının Cuda çekirdeği, işleme birimleri, aşağı yukarı TDP değerleri, bellekleri hepsi ezberimde. Az çok performanslarını biliyorum iyiliğin için yorum yapıyoruz bak burada sana. 2GB belleğe sahip bir ekran kartı günümüz için yetersiz. Bu kadar basit.

I5 9300h kesinlikle üzmez. Performansı r5 3400g ye göre %2-8 arası daha iyi bir işlemci ve render süresi olarak gayet yeterli. Cinebenchde i7 ile farkı yaklaşık 15 saniye. Ancak 1050 ile 1650 arası baya büyük fark mevcut. 1650ye yapılan ufak bir overclock ile gtx 1060 3g yi geçebiliyor. Kendim de bilgisayar mühendisliği düşünüyorum (seneye inşallah) ve cep harçlığım için yazın ue4 üzerinden c++ ile mini oyunlar ve açık kaynak kodlu fizik motorları yapıp satıyorum. Arasıra arkadaşlar için kanala funny moments yapıp atıyorum. Imzamdaki sistem (i5 6400 gibi bir vasıfsız) bile gayet tatmin edici render süresine sahip. Ekran kartı ise nekadar güçlü okadar iyi derim. I7 gtx1050 için fazla güçlü . Verilen parayı hak etmeyeceğini düşünüyorum. Kesinlikle i5 ve gtx1650 ikilisi derim

Benim şuan acil ihtiyacım var stoklarında bu bulunmuyor.
Stokları çabuk geri geliyor ancak beklemek istemiyorsanız heknosa, hepsiburada, trendyol, gittigidiyor sitelerinde de satış yapıyor Monster. Özelleştirmeyi hemen yapmanız gerekmiyorsa oradan alabilirsiniz.

Stokları çabuk geri geliyor ancak beklemek istemiyorsanız heknosa, hepsiburada, trendyol, gittigidiyor sitelerinde de satış yapıyor Monster. Özelleştirmeyi hemen yapmanız gerekmiyorsa oradan alabilirsiniz.

Kardeşim satıcı monsterın olduğu sürece kendi orjinal stoktan yolluyorlar. Arkadaşım sitede bitmiş olan modeli hepsiburadadan sipariş ettiğinde 1 hafta stok bekledi. Yani o pc aslında şuan stokta yok. Ancak max 2 haftaya gelmiş olur. Beklemek çok daha avantajlı olur onun için

i5 ile i7 arasındaki farkı tam anlatabilirseniz kafamda oturacaktır
9300H 4 çekirdekli güçlü bir işlemci oyunlar için gayet yetecektir, özellikle 1650 ile birliklte kullanıldığında. Eğer programlarla ve video düzenleme ile de uğraşıyorsan diğeri kadar olmasa da iyi performans verecektir.
9750H 6 çekirdekli daha güçlü bir işlemci, çok FPS artışına sebep olacağını sanmam, fark çok az olur. İşlemcinin kullanıldığı programlarda avantajı olur. Buradaki farklar devasa olmasa da gözle görülür olur.

Şimdi hangi oyunları oynadığına bağlı olarak işlemcinin önemi değişken oluyor. Ben BattlefieldV veya diğer multiplayer oyunları oynayacağım diyorsan işlemcinin önemi artıyor. Ama ekran kartından feragat etmemelisin. Ben şahsen i7+GTX1050ti vs i5+GTX1650 karşılaştırmasında GTX1050ti+i7 olan modeli tercih ederdim. Çünkü neticede dizüstü bilgisayar kullanacaksın. Ekran en iyi ihtimalle 1080p olacak. Ekran kartı orta seviye olacağı için grafik ayarlarından da kısacaksın. Böyle olunca işlemciye düşen görev oldukça artacak.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı