i58600k için OC anakart tavsiyesi

burak karasoy

Hectopat
Katılım
17 Nisan 2017
Mesajlar
102
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
i58600k işlemcisine en uygun overclock anakart önerisi alabilir miyim lütfen? Corsair H100i v2 extreme sıvı soğutma mevcut.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şuanda i5 7600k işlemci ile asus maxsimus viii hero alpha anakartını kullanıyorum. İşlemcim 5 ghz çalışmakta. Bu önerdiğiniz kartlarla yüksek hız aşırtmalar yapabilirmiyim? Bir sorumda önerdiğiniz kartlarda p ve a serileri arasındaki fark nedir ?
 
Z370A VS Z370P Burdan detaylı inceleyebilirsin, aradaki fiyat farkına değer diye düşünüyorum. Ekstradan çok fazla birim yuvası desteği var. A serilerinde tek tık ile O.C. yapabiliyorsun.
 
Ben kendim manuel olarak overclock yapıyorum tek tık overclock ihtiyacım yok. Tavsiyeler için teşekkürler.
Performans açısından i7 7700k'dan daha iyi bir işlemci çünkü i5 8600k.
 
Ben güçlü değil demedim ki. Elinde idare eder sistem varken aşırı ihtiyaç yoksa 9. nesil işlemcilerin çıkmasına az kala 8. nesil alınmaz diyorum sadece. Sonuçta 9600K'da almayı düşündüğün 8600K'dan güçlü olacak.
 
Şuan işlemcim sanki darboğaz yapıyor ekran kartıma. Bu da beni rahatsız ediyor. Battlefield 1 oynuyorum mesela gpu %50 ila %85 arasında çalışıyor. Fps aniden düşüyor sebebi işlemci darboğazı diye düşünüyorum. Youtube'da bir çok video izledim. Bir arkadaş sorunun PSU olduğunu ve onu değiştirdikten sonra düzeldiğini söylemiş ve yeni video yükledikten sonra sorun gerçekten çözülmüş. Anlam veremedim. Yoksa dediğiniz doğru 7600k oyun için tek çekirdek performansıda yüksek bir işlemci memnunum aslında ama birşeyler ters gidiyor bilgisayarımda. Bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim. Size battlefield 5 videomu atayım ordan ekran kartı çalışma durumuna bakıp değerlendirirseniz sevinirim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
İlk bakışta yüksek işlemci kullanımı hemen farkediliyor. Sadece bu oyunla sınırlıysa göz ardı edilebilir fakat her oyunda bu seviyedeyse işlemci ekran kartını kaldırmıyor veya PSU yeterli seviyede olmadığından güç dalgalanması yapıp ekran kartını tam besleyemiyor denilebilir. Kullandığın ekran kartı ve PSU marka modeli nedir?
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı