i7-10700F işlemci yükte değilken Turbo Boost hızında çalışıyor

huseyineren

Hectopat
Daha fazla  
Anakart
Gigabyte H410M H
İşlemcim Intel i7 10700F normalde temel hız 2.90 GHz olmasına rağmen işlemcim boşta veya yükte fark etmez 4.60 GHz'de yani Turbo Boost hızında çalışıyor. Sistemi 2 sene önce topladım, ilk topladığım zamanlar asla böyle bir sıkıntı yoktu ancak son zamanlarda işlemci dediğim problemi yapmaya başladı. BIOS ayarlarını defaulta sıfırladım, güç planı dengeli modda çalışıyor. Ayrıca CPU-Z ve NZXT CAM gibi farklı uygulamalar kullanıyorum bu iki uygulamada işlemci frekans hızı her zaman 4.60 GHz'de görünüyor ancak görev yöneticisinde işlemci hızı dalgalanıyor bu bahsettiğim durum gibi sabit değil. Ne yapacağımı bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
Anakart: Gigabyte H410M-H
İşlemci: i7 10700F.
RAM'ler: İki adet XPG Gammix D30 DDR4 3200MHz 8 GB RAM.

NZXT CAM işlemci.png

Dosya Ekleri

• CPU-Z işlemci.png
    CPU-Z işlemci.png
    33,3 KB · Görüntüleme: 31
  • Görev Yöneticisi İşlemci.png
    Görev Yöneticisi İşlemci.png
    26,6 KB · Görüntüleme: 25
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bir sorun değil Intel'in teknolojisi. Güç seçeneklerinden yüksek performans seçiliyse işlemci Turbo Boost'ta çalışır zaten.

Bu bir sorun değil Intel'in teknolojisi. Güç seçeneklerinden yüksek performans seçiliyse işlemci Turbo Boost'ta çalışır zaten.

Hayır bahsettiğim şu eskiden böyle bir problem yoktu ve zaten güç seçeneği dengeli modunda ayarlı yukarıdada bahsettiğim gibi.

Konu güncel.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı