i7 10700K vs R5 5600X

@Oktay Usta anladık hocam fanboysunuz da bu size rastgele emoji dağıtıp sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmamızı engelleme hakkını vermez. Bilmiyorsanız ya da tarafsız yaklaşmayacaksanız ne konu sahibine ne de çözüm bulmaya çalışanlara bir yardımınız olmuyor.

Bilmediğin konular hakkında yorum yapma bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet Cinebench testlerinde bayağı fark atmış farklı 3 tane güvenilir kanaldan da baktım o sonuçlar doğru fakat oyun sonuçlarında nedense değişik bir şeyler var. Farklı kanallarda eşitler ama başka kanallarda ise 5900X fark atmış durumda. Arada bir hileler var ama pek emin olamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Buyurun hocam. BIOS'lar geldikçe daha stabil olacağını düşünüyorum.

Hocam bu videoda nasıl 5600X i9-10900K'dan daha fazla ekran kartı kullanım yüzdesine sahip? 10900K 3080'e yetmiyor mu? 1080P'de nasıl R5 5600X RTX 3080'i 10900K'dan daha fazla besliyor? Burada da bir şeyler var.

En mantıklısı 11. nesil işlemcileri beklemek olurdu benim için. Bir fikir sadece. Ben olsaydım 11. nesili beklerdim.
Sizin için öyle olur tabii ki, sonuçta Intel fanboyusunuz ve AMD'nin 5. nesil ile Intel'i geçmesine rağmen Intel tercih ederdim diyorsunuz. Ondan sonra da 11. nesili beklerim diyorsunuz 😆

@YnsCann eğer bilmiyorsanız AMD 5. nesil işlemcilerde söylediğiniz şeyleri yapmak mümkün, hem de ne Z490 anakart, ne de K ibaresi bulunan (soğutucusu olmayan) işlemciye gerek duyuyorsunuz. B450 ve üstü olsun yeter 😏

5600X'in fiyatı daha uygun, soğutucusu var ve anakartı daha ucuz, neyi savunuyorsunuz? İşlemciyi alacak kişi oyun oynayacaksa neden çoklu çekirdek gereken işlerde olan az farkı söylüyorsunuz ki?

Ayrıca 10700K ısınıyor ve bu yüzden iyi bir soğutucu gerekiyor düzgün bir OC için, 800-1000 liraya sıvı soğutma alıp AMD'yi yakalamak için kendimi paralayacağıma gidip paşa paşa ekran kartımı geliştiririm.

Ayrıca konuda 5800X vs 10700K değil, 5600X vs 10700K var ve OC yapılmayacak, buna göre öneri yapın.

Intel'in videoda kazandığı iki tane alan var, onlar da overclock yapması en zevkli olan işlemci ve RDR 2'de en iyi performansı veren işlemci seçilmesi. 🤣

Dakika 13:30 ve 15:00

Sizin için öyle olur tabii ki, sonuçta Intel fanboyusunuz ve AMD'nin 5. nesil ile Intel'i geçmesine rağmen Intel tercih ederdim diyorsunuz. Ondan sonra da 11. nesili beklerim diyorsunuz 😆

@YnsCann eğer bilmiyorsanız AMD 5. nesil işlemcilerde söylediğiniz şeyleri yapmak mümkün, hem de ne Z490 anakart, ne de k ibaresi bulunan (soğutucusu olmayan) işlemciye gerek duyuyorsunuz. B450 ve üstü olsun yeter 😏

5600X'in fiyatı daha uygun, soğutucusu var ve anakartı daha ucuz, neyi savunuyorsunuz? İşlemciyi alacak kişi oyun oynayacaksa neden çoklu çekirdek gereken işlerde olan az farkı söylüyorsunuz ki?

Ayrıca 10700K ısınıyor ve bu yüzden iyi bir soğutucu gerekiyor düzgün bir OC için, 800-1000 liraya sıvı soğutma alıp AMD'yi yakalamak için kendimi paralayacağıma gidip paşa paşa ekran kartımı geliştiririm.

Ayrıca konuda 5800X vs 10700K değil, 5600X vs 10700K var ve OC yapılmayacak, buna göre öneri yapın.

Intel'in videoda kazandığı iki tane alan var, onlar da overclock yapması en zevkli olan işlemci ve RDR 2'de en iyi performansı veren işlemci seçilmesi. 🤣

Eğer 11. nesil ile DDR5 çıkmazsa 12. nesili beklerim. Duruma bağlı yani. Hemde daha çok para biriktirir 12900K alırım.😁

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı