Çözüldü i7 10750H GTX1650 Ti vs i5 9300H GTX 1660 Ti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serkann05

Centipat
Başlıkta belirttiğim gibi bu iki seçenek arasından hangisi daha mantıklı olur? RAM'leri ikisinde de 16 GB olacak şekilde yorumlarsak tabii.

Çözüm
Başlıkta belirttiğim gibi bu iki seçenek arasından hangisi daha mantıklı olur? RAM'leri ikisinde de 16 GB olacak şekilde yorumlarsak tabii.

Acer de 1660Tİ var Monterda 1650Tİ işlemci konusunda monster daha iyi durumda. Oyun için alacaksan Acer daha mantıklı bende bu modeli almak istiyorum ama araştırmalarım doğrultusunda soğutmasının kötü olduğunu öğrendim ve halen araştırmalarım devam etmekte. Seninde bu konuda bilgin varsa beni aydınlatmanı isterim.

Acer de 1660Tİ var Monterda 1650Tİ işlemci konusunda monster daha iyi durumda. Oyun için alacaksan Acer daha mantıklı bende bu modeli almak istiyorum ama araştırmalarım doğrultusunda soğutmasının kötü olduğunu öğrendim ve halen araştırmalarım devam etmekte. Seninde bu konuda bilgin varsa beni aydınlatmanı isterim.

Çözüm
Bence kesinlikle 1660ti lı olan sistem. Oyun oynayacağınu tahmin ediyorum ve oyunlar için ekran kartının yüksek olması gerek hiç düşünmeden 1660ti lı sistemi al.

Bence kesinlikle 1660 Ti'lı olan sistem. Oyun oynayacağınu tahmin ediyorum ve oyunlar için ekran kartının yüksek olması gerek hiç düşünmeden 1660 Ti'lı sistemi al.

Evet oyun oynamak için almayı düşünüyorum. Bana da Acer daha mantıklı geldi ama yine de danışmak istedim.
Acer'de 1660 Ti var monterda 1650 Ti işlemci konusunda Monster daha iyi durumda. Oyun için alacaksan Acer daha mantıklı bende bu modeli almak istiyorum ama araştırmalarım doğrultusunda soğutmasının kötü olduğunu öğrendim ve halen araştırmalarım devam etmekte. Seninde bu konuda bilgin varsa beni aydınlatmanı isterim.

Oyun için almayı düşünüyorum evet. İşlemci olarak testlere baktığımda i5 9300H ile i7 9750H arasında pek fark yok gibi ama 10750H ile çok olur mu bilemiyorum. Soğutma olarak da Acer Nitro'nun direk bu modelinin testlerini bulamadığım için pek bir fikrim yok. 1650'li modellerinde ısınmasının normal seviyede olduğunu söylüyorlar. Benim kafama takılan bir diğer konu da sadece 512 GB SSD bulunması bu yüzden ek bir HDD eklemeyi düşündüm. Acer müşteri hizmetlerini aradığımda bu modelde HDD kapağı bulunmadığı için bütün kapak açılmasını gerektirdiğini bunun da garantiyi bozacağını söyledi. Takılması istenen HDD ile laptopu onlara kargolarsam ücretsiz olarak işlemi gerçekleştireceklerini ancak aparat gerekmesi durumunda bunun fiyatını isteyeceklerini belirttiler. Fiyat olarak ne olur diye sorduğum da ürün ancak buraya geldiğinde fiyat verebileceklerini belirttiler.

Son düzenleme:
1660Ti ve depolama manasında acer iyi gibi Monster işlemcisi iyi ancak İ5 9300H de kötü bir işlemci değil yorumlarda acerden ısınmasorunu yaşayan olmamış ayrıca 120 Hz ekranıda var Acer baya iyi duruyor ben acerden yanayım :D

1660 Ti ve depolama manasında Acer iyi gibi Monster işlemcisi iyi ancak i5 9300H'de kötü bir işlemci değil yorumlarda Acer'den ısınmasorunu yaşayan olmamış ayrıca 120 Hz ekranıda var Acer bayağı iyi duruyor ben Acer'den yanayım :D.

Depolama olarak aslında Monster daha avantajlı çünkü onu alırsam özelleştirip almayı planlıyorum ama ne yazık ki bu imkanım Acer'da yok. Acer'ın sunduğu imkanları bir üstteki mesajımda belirttim. Yorumun için teşekkürler.

Evet oyun oynamak için almayı düşünüyorum. Bana da Acer daha mantıklı geldi ama yine de danışmak istedim.

Oyun için almayı düşünüyorum evet. İşlemci olarak testlere baktığımda i5 9300H ile i7 9750H arasında pek fark yok gibi ama 10750H ile çok olur mu bilemiyorum. Soğutma olarak da Acer Nitro'nun direk bu modelinin testlerini bulamadığım için pek bir fikrim yok. 1650'li modellerinde ısınmasının normal seviyede olduğunu söylüyorlar. Benim kafama takılan bir diğer konu da sadece 512 GB SSD bulunması bu yüzden ek bir HDD eklemeyi düşündüm. Acer müşteri hizmetlerini aradığımda bu modelde HDD kapağı bulunmadığı için bütün kapak açılmasını gerektirdiğini bunun da garantiyi bozacağını söyledi. Takılması istenen HDD ile laptopu onlara kargolarsam ücretsiz olarak işlemi gerçekleştireceklerini ancak aparat gerekmesi durumunda bunun fiyatını isteyeceklerini belirttiler. Fiyat olarak ne olur diye sorduğum da ürün ancak buraya geldiğinde fiyat verebileceklerini belirttiler.

Eğer ondan sıkıntı yapıyorsan attığım modele bak kendi sitesinden boş alırsan 7999 TL gibi bir ücreti var. Destek kısmına sordum ssd, ram falan taktığımızda garanti kapsamı dışına çıkmıyormuş.

Eğer ondan sıkıntı yapıyorsan attığım modele bak kendi sitesinden boş alırsan 7999 TL gibi bir ücreti var. Destek kısmına sordum SSD, RAM falan taktığımızda garanti kapsamı dışına çıkmıyormuş.

Hocam bu bilgisayarında özelliştirirken RAM'i 16 GB yaptığında çift slot değil tek slot yapıyor ve seçenek olarak sunduğu HDD 5400 RPM çok bir performans kaybettireceğini sanmıyorum ama pek içime sinmiyor yani. Ayrıca tasarım olarak gözüme hoş gelmiyor. Tavsiyen için teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı