Çözüldü i7 10750H GTX1650 Ti vs i5 9300H GTX 1660 Ti

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

serkann05

Centipat
Başlıkta belirttiğim gibi bu iki seçenek arasından hangisi daha mantıklı olur? RAM'leri ikisinde de 16 GB olacak şekilde yorumlarsak tabii.

Çözüm
Başlıkta belirttiğim gibi bu iki seçenek arasından hangisi daha mantıklı olur? RAM'leri ikisinde de 16 GB olacak şekilde yorumlarsak tabii.

Acer de 1660Tİ var Monterda 1650Tİ işlemci konusunda monster daha iyi durumda. Oyun için alacaksan Acer daha mantıklı bende bu modeli almak istiyorum ama araştırmalarım doğrultusunda soğutmasının kötü olduğunu öğrendim ve halen araştırmalarım devam etmekte. Seninde bu konuda bilgin varsa beni aydınlatmanı isterim.
Hocam zaten sen laptopu boş alıp parçaları ayrı kendin takıcan 1tb hdd alıp monte edersin anlıyorsan anlamıyorsanda bir anlayana veya servisine yaptırabilirsin. Garanti kapsamı dışına çıkımıyor ben alırsam bu modeli boş alıp kendim bir 8gb ram alıp takıcam 400gb ssdim hali hazırda var onuda takıcam. Yada arayıp sorarsın sipariş verip direk +8gb ram taktırırsın.

ama tipini beğenmediysen yapacak birşey yok kendimi satış personeli gibi hissettim 😁 bende çok yeni bir marka olduğundan dolayı çekingen yaklaşıyorum baya.

Hocam zaten sen laptopu boş alıp parçaları ayrı kendin takıcan 1TB HDD alıp monte edersin anlıyorsan anlamıyorsanda bir anlayana veya servisine yaptırabilirsin. Garanti kapsamı dışına çıkımıyor ben alırsam bu modeli boş alıp kendim bir 8 GB RAM alıp takacağım 400GB SSD'im halihazırda var onu da takacağım. Ya da arayıp sorarsın sipariş verip direk +8 GB RAM taktırırsın.

Ama tipini beğenmediysen yapacak bir şey yok kendimi satış personeli gibi hissettim 😁 bende çok yeni bir marka olduğundan dolayı çekingen yaklaşıyorum bayağı.

Yeni bir marka olmasının da etkisi var evet. Aslında dediğiniz mantıklı ama yine de o kadar uğraşmak isteyeceğimi pek sanmıyorum. Görüşleriniz için teşekkür ederim.
Hocam zaten sen laptopu boş alıp parçaları ayrı kendin takıcan 1TB HDD alıp monte edersin anlıyorsan anlamıyorsanda bir anlayana veya servisine yaptırabilirsin. Garanti kapsamı dışına çıkımıyor ben alırsam bu modeli boş alıp kendim bir 8 GB RAM alıp takacağım 400GB SSD'im halihazırda var onu da takacağım. Ya da arayıp sorarsın sipariş verip direk +8 GB RAM taktırırsın.

Ama tipini beğenmediysen yapacak bir şey yok kendimi satış personeli gibi hissettim 😁 bende çok yeni bir marka olduğundan dolayı çekingen yaklaşıyorum bayağı.

Hocam Acer olanı aldım performans beklediğimden düşük geldi. CS:GO'da işlemci sıcaklığı 92-93 dereceleri buluyor ve 1024-768 çözünürlükde en düşük ayarlarda 150-250 arası bir FPS veriyor. Fortnite deneme şansım oldu bir de 1920*1080 çözünürlükde 40-80 FPS arası verdi. Ve ürün de RAM Single Channel olarak geliyormuş. Ürün boştayken bile işlemci 50-60 derece civarı çalışıyor. Oyundan çıktıktan sonra sıcaklıklar 50 derecelere düşse bile fanlar hala yüksek devir dönüyor otomatikte olmasına rağmen. Ve 145 mv undervolt ile Cinebench R20 testinde 1748 puan aldım. Bilmiyorum beklentilerimi karşılamadı bilgisayar açıkçası. Onun dışında fan çıkışının birisi laptopun sağ tarafında kaldığı için insanın eline üflüyor bunaltıyor ve işlemci ile GPU konum olarak wasd tuşlarına yakın olduğundan Fortnite test ederken elde sıcaklığı barzi bir şekilde hissediliyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı