i7 10750H ve RTX3060 Max-Q uyumu

MessininFedaisi

Hectopat
Daha fazla  
i7 10750H kullanıcısıyım. Lapotp'um düşük fan devirlerinde otomatik ayarda çalışıyor Turbo fan seçeneği yok. Bu yüzden 88-96 derecelerde geziniyor. Bu beni rahatsız ediyordu. All-Core 3.9 GHz değerine undervolt ettim 68-80 derece çalışıyor (ortalama 76 falan). Sıcaklık olarak iyi bir değer fakat all-Core 3.9 GHz yeterli mi? Çünkü bu işlemci tüm çekirdeklerini 4.3 GHz yapabilen bir işlemci.

İ7 10750H güçlü bir işlemci zaten çalışıp o hızlara çıktığı için 95 dereceyi görüyor. Laptop işlemcisi için normal o sıcaklıklara dayanıklı olarak üretilmiş. O işlemci için sınır 95 derece. 95 derece üstüne çıktığını pek görmezsiniz. Aşırı sıcaklarda hızını düşürüp sıcaklığını düşüyor sonra tekrardan hız arttırıp kapasitesini kullanmaya çalışıyor. Sıcaklıkları bahane ediyorsanız işlemci istemeyen oyunlarda hızını düşürüp işlemci ağırlıklı oyunlarda normal hızında kullanabilirsiniz. Böylece pek FPS kaybınız olmaz.

i7 10750H güçlü bir işlemci zaten çalışıp o hızlara çıktığı için 95 dereceyi görüyor. Laptop işlemcisi için normal o sıcaklıklara dayanıklı olarak üretilmiş. O işlemci için sınır 95 derece. 95 derece üstüne çıktığını pek görmezsiniz. Aşırı sıcaklarda hızını düşürüp sıcaklığını düşüyor sonra tekrardan hız arttırıp kapasitesini kullanmaya çalışıyor. Sıcaklıkları bahane ediyorsanız işlemci istemeyen oyunlarda hızını düşürüp işlemci ağırlıklı oyunlarda normal hızında kullanabilirsiniz. Böylece pek FPS kaybınız olmaz.

Mesele FPS kaybı değil ben düşük sıcaklıklarda kullanmak istiyorum. İşlemci 95 derecede bile performans kısmıyor kendini 4.24 seviyesine turboluyor. Fanın hızı artıyor öyle olunca zaten 95'de stabil tutuyor. Turbo fan özelliği olsa 85 derecede kullanabilirdim hatta belki daha az. Yüksek sıcaklıkta kullanmak istemiyorum böyle güzel ama besleyebilir mi bunu merak ettim.

İ7 10750H RTX 3060 MaxQ besliyor. Çoğu laptop markası bu dizaynı kullandı. MSI Monster vs. Dediğim gibi forumda bazı kişiler işlemci istemeyen oyunlarda işlemcinin turbo frekansını kapattıklarını FPS çok düşmediğini hatta hiç değişmediğini söylüyorlar, sadece işlemci isteyen CS GO, Valorant gibi oyunlarda FPS kaybı oluyor biraz. İşlemci isteyen Battlefield gibi oyunlarda tam kapasite kullanmanız işlemciye yüklenmeyen oyunlarda hız düşürmeniz sıcaklıklar konusunda da sizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Oynadığınız oyunlara bağlı.

Son düzenleme:
İ7 10750H RTX 3060 MaxQ besliyor. Çoğu laptop markası bu dizaynı kullandı. MSİ Monster vs. Dediğim gibi forumda bazı kişiler işlemci istemeyen oyunlarda işlemcinin turbo frekansını kapattıklarını FPS çok düşmediğini hatta hiç değişmediğini söylüyorlar, sadece işlemci isteyen CS GO, Valorant gibi oyunlarda FPS kaybı oluyor biraz. İşlemci isteyen Battlefield gibi oyunlarda tam kapasite kullanmanız işlemciye yüklenmeyen oyunlarda hız düşürmeniz sıcaklıklar konusunda da sizi rahatlatacaktır diye düşünüyorum. Oynadığınız oyunlara bağlı.
Teşekkürler iyi akşamlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı