i7 10750H vs R7 4800H vs R9 4900H laptop

Bütçe
13.000 TL
Ben kendi bilgisayarımda 75'ün üstünü hiç görmedim, 62'nin üstünü de 1 kere gördüm. Bahsettiğiniz sıcaklıklar bir dizüstü bilgisayara göre bile çok fazla. Bu ısı sorunu olduğunu, kaliteli mühendisliğin yapılamadığını gösterir. Bence bahaneden başka bir şey değil. Bunu normalleştirmemeliyiz de. Her dizüstü bilgisayar 90-95 derecelere çıkmıyor ki.
Arkadaş belki i7 9750h işlemciden bahsediyordur. Benim Y540'da da o var. Genelde altında boşluk bırakırsam 85-80 derece arası çalışıyor. Hatta bu işlemciye sahip pahalı laptoplar bile 75-80 derece arası çalışıyor. İşlemci çok ısınıyorsa ondan kaynaklı olabilir.

Intel'in sobası performansın dibi oluyor.
Performansın dibi? Laptoplarda 4900HS'nin genel manada muadili yok. En azından muadili soba 10750H değil.
6700HQ'dan belki daha öncesinden beri Intel laptop işlemcileri sobadır. Işlemciler, teşbihte hata olmaz, cehennemden ateş getiriyor.
7700HQ kullanıyorum soruyorum size Intel termal olarak 10750H ile ileri mi gitti geri mi gitti?
Laptoplarda Intel benim gözümde mantık dışı.

Son düzenleme:
RX5600M RTX 2060 ile çok benzer ekran kartları dizüstü bilgisayar platformunda. Aralarında 5 FPS'lik kadar bir fark var '-+' şekilde. Şu çok daha iyi dediğimiz bir karşılaştırma değil yani. Hatta bu kıstas eski bir kıstas. Yeni gelen güncellemelerle RTX 2060'dan daha iyi olduğu alanlar var.
Anladım hocam... Sanırım MSI a gideceğim. Bakalım daha önümüzde 6 ay var belki öleceğiz ne belli. Aklımda bulunacak hocam bu sağolun. Başka listeye eklemek isteyenler varsa lütfen 13K TL'yi aşmasın. Hepinize şimdiden teşekkürler.

i7 10750H'yi 4900HS ile kıyaslamak Ferrari ile Passat'ı kıyaslamak gibi. 4900HS'in muadili ve klasmanı değil bu işlemci.

Screenshot_1.png

Önce R5 4600H'yi geçsin i7 10750H.

Performansın dibi? Laptoplarda 4900HS'nin genel manada muadili yok. En azından muadili soba 10750H değil.
Burada çok haklısınız ama işte... Çok para ya abim benim :(
RTX açık oyun oynamak istiyorsanız 20000TL çıkaracaksınız yada masaüstü toplayacaksınız, öyle 2060 Mobile ile olacak iş değil o.
Amacım böyle 4K RTX Max. yapayım değil ki zaten hocam... Yayın yapacağım zaman mecburen 1080P ye geçeceğim. Bir de yayın demişken Nvidia tartışmasız daha iyi donanımsal olarak yayın için ondan dedim yani.

Burada çok haklısınız ama işte... Çok para ya abim benim :(
7700HQ kullanıyorum DaVinci Resolve'da playbackde ağlıyor. GPU render ile Nvidia işin içine girmese renderda ağa beni sal ben bittim naraları arıyor.
10750H 7700HQ'dan daha güçlü ama daha sorunlu. Tercih senin. Kasa toplayıp kurtulacağım inşallah. En kötü 4800H'lı laptop alırım.

Intel'den laptop kullanıcıları olarak yıllarca kazık yedik. Hala yemeye devam mı?

Anladım hocam. Sanırım MSI'a gideceğim. Bakalım daha önümüzde 6 ay var belki öleceğiz ne belli. Aklımda bulunacak hocam bu sağ olun. Başka listeye eklemek isteyenler varsa lütfen 13K TL'yi aşmasın. Hepinize şimdiden teşekkürler.

Sorunlu ürünlerden, sorunlu tasarımlardan uzak durun. Kalite kendini belli eder zaten. Dizüstü bilgisayar seçerken donanımı kadar tasarımı da önceliğiniz olsun. Soğutması işlemciye ve grafik arabirimine tam temas ediyor mu; yükte gereken soğutmayı yapabiliyor mu vs. Uzak durmanız gereken modelleri önceki yorumlarımda söyledim zaten, arkadaşlarım da size yardımcı oldu. 6 Ay sonra tekrar konu açarsınız ama günümüze göre durumlar bundan ibaret.

İşlemci performanslarını da Cinebench R23 skoruna göre değerlendirebilirsiniz. Bilimsel şekilde işlemcilerin gücünü görmüş olursunuz, kimsenin yorumuna ihtiyacınız yok. Yukarıda paylaştım bir örneğini.

Farkettim ki 5600M 2060'ı Düşük ayarlarda solluyor. Nvidia ise stabil kalıyor daha çok. Tabii ki bu sonuçlar Haziran ayındakı driverlar için geçerli bilelim.

Sorunlu ürünlerden, sorunlu tasarımlardan uzak durun. Kalite kendini belli eder zaten. Dizüstü bilgisayar seçerken donanımı kadar tasarımı da önceliğiniz olsun. Soğutması işlemciye ve grafik arabirimine tam temas ediyor mu; yükte gereken soğutmayı yapabiliyor mu vs. Uzak durmanız gereken modelleri önceki yorumlarımda söyledim zaten, arkadaşlarım da size yardımcı oldu. 6 Ay sonra tekrar konu açarsınız ama günümüze göre durumlar bundan ibaret.

İşlemci performanslarını da Cinebench R23 skoruna göre değerlendirebilirsiniz. Bilimsel şekilde işlemcilerin gücünü görmüş olursunuz, kimsenin yorumuna ihtiyacınız yok. Yukarıda paylaştım bir örneğini.
Teşekkürler hocam baktım ben de onlara. Ne bileyim hani sorun çıktı bir başıma kalmayayım diye de açtım açıkçası bu konuyu. Sonradan fark ettim ki 6/12 vs 8/16 sorusu sormuşum... Teşekkürler. Muhtemelen MSI alacağım.
4900H diğerlerine temiz bir dayak atıp geri gönderir. 4900H olanını alın.
Evet hocam haklısınız ama fiyatlara bakınca daha görür görmez işlemciyi bırakın bana pinleriyle teker teker tokat attı :D

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı