i7 11700 RTX 3060 Ti oyunlarda takılıyor

647765

Picopat
Selam herkese, 3060 Ti sistemimde çoğu oyunda oyun anlık donuyor. Örnek Apex Legends, the hunt: Showdown, Battlefield 5. aylardır çözmeye çalışsam da hiçbir şekilde kurtulamadım, oyunlar çok akıcı fakat aniden oyun takılıyor. Sistemim aşağıda:
Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge 8 GB.
Intel Core i7 11700 2.50 GHz.
G.Skill 2x8GB Ripjaws V 3600MHz RAM.
Gigabyte H510M h
3200MHz(OC) M.2 1200p mATX anakart.
165 Hertz AOC monitor 1080p.
1TB HDD, 500GB SSD X Windows 11.
Kasmaya ait video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Oyundaki değerler:

Dosya Ekleri

• 78a6bf7e-7f76-4da0-aea0-5fbd9b9837c4.jpg
    78a6bf7e-7f76-4da0-aea0-5fbd9b9837c4.jpg
    305,8 KB · Görüntüleme: 87
Hocam eski NVIDIA sürücülerini deneyin mesela en sondan 1 önceki sürümü deneyin bu aralar NVIDIA sürücü konusunda AMD'nin RX5yyyxt serileri gibi yazılımsal anlamda sapıtmaya başladığı gözüküyor. Bunu yapar iken DDU ile yapmanızı öneririm.
Bu sorun ortalama 1 senedir var (sistem toplandığından beri) neredeyse her ay güncelleme geliyor ama hiçbirisi düzeltmedi. Bilmiyorum daha ne kadar eski sürümleri düzeltir. Aynı kartla veya daha düşüğüyle aynı oyunları sıkıntısız oynayanlar var.

Aşağıya oyun içindeykenki kullanımının videosunu ekledim.
Ek olarak: QuickCPU isimli programdan speed shift sayesinde işlemcinin ghz kullanımını biraz daha düşüğe sabitleyince kasma ortadan kalkıyor. sorun işlemcinin kendisinde olabilir mi? eksik kablo, arızalı islemci vs. @caglar_universal, @Zakır Zakır

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Ek olarak: QuickCPU isimli programdan speed shift sayesinde işlemcinin ghz kullanımını biraz daha düşüğe sabitleyince kasma ortadan kalkıyor. sorun işlemcinin kendisinde olabilir mi? eksik kablo, arızalı islemci vs. @caglar_universal, @Zakır Zakır

Vidyoyu incelediğim zaman FPS düşüşünün yaşandığı anlarda GPU kullanımının neredeyse sıfıra CPU kullanımının ise 90 civarını çıktığını görüyorum. İşlemcinin aşırı yük altına girdiği yerlerde işlemci ekran kartından gelen veriyi işleyemiyor gibi duruyor bu yüzdende ekran kartı kullanımı neredeyse sıfır oluyor. Bazı oyunlarda bu durum yazılımsal bir hata olsa da genelde darboğaz problemlerinde daha çok ortaya çıkıyor. Öncelikle sizden masaüstenden görüntü ayarlarından ve varsa oyun ayarlarında yenileme hızını iki ayar yerinden de 120HZ ye ayarlamanızı sonrasında ise oyun ayarlarında vsync yi açmanızı öneririm. Eğer bu şekilde çözülmez ise 120 den daha aşağı kaç HZ var ise ona düşürüp denemeniz olucak. 60 HZ e kadar adım adım problem çözülene kadar düşürerek deneyin.(vsync açık kalsın)

Son düzenleme:
Ek olarak: Quick CPU isimli programdan Speed Shift sayesinde işlemcinin GHz kullanımını biraz daha düşüğe sabitleyince kasma ortadan kalkıyor. Sorun işlemcinin kendisinde olabilir mi? Eksik kablo, arızalı islemci vs. @caglar_universal, @Zakır Zakır

İşlemci tabiri caizse yanıyor denebilir onun dışında oyunda iken işlemci çektiği watt değerini aniden düşürüyor soğutmak için ama görünüşe göre MHz değerlerinde oynama yok, ısınma sorununu çözmek için kaliteli bir termal macunu işlemciye usülünce sürün. MX-4, Maxtor CTG9E gibi termal macunlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı