i7 11700F oyun açtıktan sonra FPS düşüyor ve mavi ekran veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

kaan7th

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Adata 32GB 3200 MHz DDR4
SSD veya HDD modeli
SSD: SAMSUNG MZVLB512HAJQ-000L7 HDD: WDC WD10EZEX-
Ekran kartı
Gigabyte RTX 2080 8gb
Anakart
Gigabyte H510M H
İşlemci
Intel Core i7 11700F
Bu sefer minidump dosyalarıyla birlikte paylaşıyorum. Sorun başlıkta görüldüğü gibi arkadaşlar, örneğin PUBG'ye girdiğim zaman yüklenme ekranındaki video geçiyor ve otomatik olarak lobiye girdiğinde ekran kartı fanları çalışmaya başlıyor, ardından 5-10 saniye sonra mouse imlecine bir yavaşlık giriyor (FPS düşüşü) ve mavi ekran alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

minidump dosyası

Başlıkta bir hata olmuş i7 11700F yazısını görmezden gelin...

Son düzenleme:
Bu sefer minidump dosyalarıyla birlikte paylaşıyorum. Sorun başlıkta görüldüğü gibi arkadaşlar, örneğin PUBG'ye girdiğim zaman yüklenme ekranındaki video geçiyor ve otomatik olarak lobiye girdiğinde ekran kartı fanları çalışmaya başlıyor, ardından 5-10 saniye sonra mouse imlecine bir yavaşlık giriyor (FPS düşüşü) ve mavi ekran alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

minidump dosyası

Başlıkta bir hata olmuş i7 11700F yazısını görmezden gelin...
PUBG açılırken sıcaklıklar ne durumda, MSI Afterburner ile bir test gönderir misiniz?

Ekran kartının ya sürücülerinde ya da ısınmasında bir problem gibi görünüyor.

PUBG açılırken sıcaklıklar ne durumda, MSI Afterburner ile bir test gönderir misiniz?

Ekran kartının ya sürücülerinde ya da ısınmasında bir problem gibi görünüyor.
Hocam açılırken bir sorun yok açıldıktan hemen sonraki lobi ekranında 85lere kadar çıkıyor ani bir şekilde şu an mesela bilgisayarı yeniden başlattım gpu sıcaklığı 43-50 arası dolaşıyor o civarlardan 85lere fırlaması gibi düşün.

Ve inan Afterburner'dan bakma şansım bile olmuyor her şey çok hızlı gerçekleştiği için.

Hocam açılırken bir sorun yok açıldıktan hemen sonraki lobi ekranında 85'lere kadar çıkıyor ani bir şekilde şu an mesela bilgisayarı yeniden başlattım GPU sıcaklığı 43-50 arası dolaşıyor o civarlardan 85'lere fırlaması gibi düşün.

Ve inan Afterburner'dan bakma şansım bile olmuyor her şey çok hızlı gerçekleştiği için.

Termal bakıma ihtiyacı var o zaman kartınızın, 2080 hem çok güç çeken hem de neredeyse 6.yılına girecek bir kart.
Bir bakımla çözülecektir.

Termal bakıma ihtiyacı var o zaman kartınızın, 2080 hem çok güç çeken hem de neredeyse 6.yılına girecek bir kart.
Bir bakımla çözülecektir.
Hocam bilgisayarı sıfırladım kişisel dosyalar kalacak şekilde. Şu anda örneğin youtube shorts'da bi video açınca kullanım %1-2 sıcaklık %86 %87 olarak gözüküyor ne bunun sebebi?

Hocam bilgisayarı sıfırladım kişisel dosyalar kalacak şekilde. Şu anda örneğin YouTube Shorts'da bir video açınca kullanım %1-2 sıcaklık %86 %87 olarak gözüküyor ne bunun sebebi?

Muhtemelen o ekran kartının macunları, pedleri rahmetli olmuştur.
Soğutmaya yaramayınca mecburen çalışırken ısınıyor.

Dün akşam ekran kartını söküp macununu yeniledim (Thermaltake TG-30) ama pedler cidden biraz yıpranmıştı. Elimde de ped yok. Tek sorun bundan mı kaynaklı sizce?

Isınma sorunu genelde ondan kaynaklanır.
NVIDIA sürücünüz son sürüm mü?
Ayrıca %1 kullanımda 86-87 derece demişsiniz, söküp takarken yanlış takılmış olmasın, fanları dönüyor mu bu sıcaklıklar çok fazla o düşük kullanımda.

Isınma sorunu genelde ondan kaynaklanır.
NVIDIA sürücünüz son sürüm mü?
Ayrıca %1 kullanımda 86-87 derece demişsiniz, söküp takarken yanlış takılmış olmasın, fanları dönüyor mu bu sıcaklıklar çok fazla o düşük kullanımda.
yanlış nasıl takabilirim ki hocam zaten nerenin vidalanması gerektiği vs. açık olarak görünüyor.
ama pedler gevşemiş olabilir zaten biraz yapışkanı gitmiş durumdaydı şu an kasaya baktığımda görüntüsü normal görünüyor.

Yanlış nasıl takabilirim ki hocam zaten nerenin vidalanması gerektiği vs. açık olarak görünüyor.
Ama pedler gevşemiş olabilir zaten biraz yapışkanı gitmiş durumdaydı şu an kasaya baktığımda görüntüsü normal görünüyor.

Fanları dönüyor mu 87 derece iken?
Yeni macunla, pedleri 6 yıllık olsa dahi %1 kullanımda o sıcaklık normal değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı