i7-11700K sistem tuhaf ses çıkarıyor

Jimmy_the OLdOne

Centipat
Daha fazla  
Anakart MSI MPG Z590 Gaming Edge Wi-Fi (MS-7D07).
Audio adapter: NVIDIA TU116 - High Definition Audio Controller.
Audio adapter: Intel Tiger Lake pch-h - cavs (Audio, voice, speech) [B1]
Processor name: Intel Core i7-11700K.
İşletim sistemi: Windows 10 Pro version 22H2.

Sorunum, çalışırken, bilgisayarın, son derece gelişi güzel bir şekilde ve çeşitli uzunluklarda, garip bir şekilde, hele çalışmaya dalmışken, insanın aklını alan, haş şeklinde garip bir ses çıkartması, -1 ila 4 sn sürmesi ve kendi kendine de susması. O kadar ani ve apansız ki, o esnada hangi programın yaptığının veya sistem arızası mı olduğunun tespiti olanaksız. Tüm ses kontrollarını sıfır seviyesine indirdiğim halde bu olabilmekte.
Böyle bir durumla karşılaşmış arkadaşların olma ihtimali ile yazıyorum.
Olasılıklar üzerine fikir yürütebilecek olanlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sesin hoparlörden geldiğine emin misiniz yani ses kasanızdan içerisindeki parçalardan vs. değilde bilgisayarda arkada çalışan herhangi bir programdan vs. geldiğine emin misiniz ?

Hoparlerden geldiği kesin. Arka plan programlarından birinden olabilir ancak 2 sn en fazla 4 saniye sürüyor. Araştımak için çok kısa bir zaman aralığı. Çok ani oluyor ve dalgın olduğum zaman bir hayli irkiliyorum. Sesi tamamen kapatınca, ikaz ve alarm veren programlar da susuyor ve iş takibi bozuluyor. Anakart 6 aylık, garanti süresi içinde. Olmazsa sesi kayıt edip, MSI ile görüşmeyi düşünüyorum.

Hoparlerden geldiği kesin. Arka plan programlarından birinden olabilir ancak 2 sn en fazla 4 saniye sürüyor. Araştımak için çok kısa bir zaman aralığı. Çok ani oluyor ve dalgın olduğum zaman bir hayli irkiliyorum. Sesi tamamen kapatınca, ikaz ve alarm veren programlar da susuyor ve iş takibi bozuluyor. Anakart 6 aylık, garanti süresi içinde. Olmazsa sesi kayıt edip, MSI ile görüşmeyi düşünüyorum.

Hemen hemen her bilgisayar oturumunda en az bir kere denk geliyor musunuz, sisteme format atmayı veya başka bir işletim sistemini örnek olarak Ubuntuyu, kurmaya gerek kalmadan USB üzerinden de kullanabilirsiniz. Farklı işletim sistemini deneyerek yazılım kaynakla mı donanım kaynaklı mı anlayabilirsiniz.

Format out of question.. Her oturumda 1-2 kere oluyor.. Ubuntu çok yabancı maalesef...Makinamda professyonel iş var. Risk almam mümkün değil. Win 7 yi bayramda denemeyi düşünüyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı