Jeff_Hardy
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- CPU: Intel® Core™ i7 11800H GPU: NVIDIA® GeForce® RTX 3060 Max-P 6 GB GDDR6 192-Bit 130W RAM: Kingston Fury Impact 64 GB 3200mhz DDR4 Ekran: 17,3 FHD 1920x1080 300Hz sRGB %100 IPS
SSD: Samsung 980 PRO M.2 SSD PCIe 4.0 2 TB SSD2: Samsung 970 EVO Plus M.2 SSD PCIe 3.0 2 TB
WI-FI: Intel® Wi-Fi 6 AX201, 2x2+ Bluetooth 5.2 Klavye: SteelSeries RGB Per Key Gaming Keyboard
- Meslek
- Müzisyen
Merhaba, bilgisayarda bugün render alırken fark ettiğim üzere bilgisayarın CPU kullanımı %100 iken 2.60 GHz frekanslarını geçemediğini gördüm, ThrottleStop uygulamasından kontrol ettiğimde Power Limit'e takıldığını gördüm. Uygulamada çarpan kilidini aktif hale getirme seçeneği de çalışmıyor. Bu işlemcinin yük altında daha fazla güç çekebilmesi gerekmiyor mu? Tüm çekirdekler aynı anda yükteyken verebildiği Max. Frekans değeri 2.60 GHz ile mi sınırlı? Normalde tekli çekirdekte 4.60 GHz'lere kadar çıkabiliyor ancak çoklu çekirdekte bu kadar performans düşüşü olacağını düşünmüyordum.
İşlemci sıcaklığı 70-80 derece arası takılıyor ve ThrottleStop durumu yok. Çoklu çekirdek frekansı artmadığından dolayı render süreleri çok uzuyor, alt tarafı 1080p bir render almak istiyorum 3 saatten fazla sürüyor. Cihaz ısınmadığına göre bu durumun sebebi TDP Power limit midir, bunun arttırmanın bir yolu yok mudur?
İşlemci sıcaklığı 70-80 derece arası takılıyor ve ThrottleStop durumu yok. Çoklu çekirdek frekansı artmadığından dolayı render süreleri çok uzuyor, alt tarafı 1080p bir render almak istiyorum 3 saatten fazla sürüyor. Cihaz ısınmadığına göre bu durumun sebebi TDP Power limit midir, bunun arttırmanın bir yolu yok mudur?
Son düzenleyen: Moderatör: