i7 11800H ThrottleStop ayarları nasıl olmalı?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
RAM
8 GB Kingston 3200 MHz + 8 GB Adata 3200 MHz
Ekran kartı
RTX 3060 6 GB 95W
Anakart
Acer Nitro 5 AN515- 57
İşlemci
i7 11800H
Merhaba Acer Nitro 5 AN515- 57 model bir laptopum var. Sıvı metal uygulaması yaptım cihaza, ondan sonra format atıp Windows 10 Pro'dan 11 Pro'ya geçiş yaptım.

İlk başka sıcaklıklarda sorun olmamasına rağmen işlemci kendini 0.18 GHz'de kısıtladı ve ThortleStop'dan BD PROCOHOT tikini kaldırıp bu sorunu çözdüm. Ama Cinebench R23 testinde skorlar hayli düştü ve bundan işkillendim.

Testte, sıcaklıkta sorun olmamasına rağmen frekans kısıyor. ThortleStop ayarlarım aşağıdaki gibi:

1720648172266.png

Windows 10'da bilgili bir arkadaşımın verdiği ayarlar ile 12 bin puanı zorlamışken, şu an 8-9 bin civarı puan skoru elde ediyorum.

1720647818490.png

Yukarıda işletim sistemi sürümünün neden 10 gözüktüğünü anlayamadım. Şu an Windows 11 kullanıyorum.

Sizden isteğim, Windows sürümünü düşmeden sistemden tam performansı alabilmem adına bana yardımcı olmanız. @erengore hocam rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın. Bu konularda bilgili olduğunuza denk geldim, bana da yardımcı olabilir misiniz müsait olduğunuzda?

Durum güncellemesi: Sistemde yarım saat kadar oyun oynadıktan sonra bilgisayar kapanıyor. Cihaz 1 senelik ve ilk kez böyle bir şey yapıyor. BD PROCOHOT tikini kaldırdım diye mi böyle oldu?

Eğer BD PROCOHOT tikini işaretlemezsem, yarım saat sonra işlemci kendini 0.18 GHz hıza sabitliyor.

Sıcaklıklarda sorun yok, ekran kartı en fazla 70 görüyor, işlemci de 82-83.

Son düzenleme:
Sorun çözüldü mü?
Çok girmiyorum foruma.

Kapanma ve kısma sorunu çözüldü ama işlemciden yine olurlu performans alamıyorum. Dün sizin rehberlerinizden bakarak birkaç ayar yaptım ve 13 bin skora ulaştım.

Bu sabah yine skorum düştü ve oyunlardan istediğim performansı alamıyorum. Detayların hepsi konuda var hocam. Eksik bir nokta varsa ekleyeyim, yardımınız çok makbule geçer 🙏

Bu sorun sıvı metal uygulaması ve HDD ekleme sonrasında meydana geldi. Windows sürümünü düşürdüm ama yine kapanmayalar meydana geldi, en sonunda HDD'yi çıkarıp 1 saat düz oyun oynadım, herhangi bir kısma veya atma olmadı.

Sıvı metalden olacağını zannetmiyorum, sızsa sistem komple giderdi, 2 kat kapton bant çekmiştik.

Cihaz kapanıyorsa ısınmadan kapanıyordur. BD sinyali yayımlıyordur.

Cihazınızın termal macunları dışındaki termal bakımını yaptırın. Termal Ped ve benzerlerinin hepsini yenileyin.

Sıvı Metal uygulaması da yanlış muhtemelen. Sıvı Metali düzgün sürün.

Ardından UV yapın ve her şeyi salın. Güç limitleri falan her şeyini arttırırız sorunu çözeriz yüksek ihtimalle.

BD kapalıyken 0.18 GHz sorunu yaşıyorsanız bu olay olduğunda da Limits'te neyin yandığını bana belirtmeniz lazım. Şu limits sekmesini atın.

15-20 dakika içinde dönüş sağlayacağım. Şu an sistemden uzaktayım da.

Kilitledim hocam.

Tamamdır hemen yapıyorum.

@Xevanior son hal bu hocam:

Eki Görüntüle 2249037

Test bitimine yakın attım. Cinebench skorum 10820. Fanlar stok hızda, max'a almadım. PC performans modunda, altı hafif açık.
Adaptör yetersiz olabilir mi? Kaç Watt adaptör var?

Cihaz kapanıyorsa ısınmadan kapanıyordur. Bd sinyali yayımlıyordur.

Sorun şu ki termal sınıra erişmeden kapanıyordu procohot tikini kaldırınca.

Cihazınızın termal macunları dışındaki termal bakımını yaptırın. Termal ped ve benzerlerinin hepsini yenileyin.

Termal pad yenilemesi yapılmadı, bilgisayarın içinde hazırda gelen PuTTY sürülü, ondan kaynaklı olabilir mi?

Sıvı metal uygulaması da yanlış muhtemelen. Sıvı metali düzgün sürün.

Dün HDD'yi çıkardıktan sonra bloğu kaldırıp kontrol ettim, herhangi bir sorun yoktu. Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.

Ardından UV yapın ve her şeyi salın. Güç limitleri falan her şeyini arttırırız sorunu çözeriz yüksek ihtimalle.

Cihaza UV yapamıyorum, sanırım Intel engellemiş, açmak için bir rehber buldum ama onu da beceremedim. Üstüne gidebilirim ama.

Bd kapalıyken 0.18 GHz sorunu yaşıyorsanız bu olay olduğunda da Limits'te neyin yandığını bana belirtmeniz lazım. Şu limits sekmesini atın.

Buyurun:

1720779978743.png

Adaptör yetersiz olabilir mi? Kaç watt adaptör var?

Onu ben de düşündüm, arada sırada pilden de yiyor. Adaptör 180W orijinal.

Sorun şu ki termal sınıra erişmeden kapanıyordu procohot tikini kaldırınca.

Termal pad yenilemesi yapılmadı, bilgisayarın içinde hazırda gelen PuTTY sürülü, ondan kaynaklı olabilir mi?

Dün HDD'yi çıkardıktan sonra bloğu kaldırıp kontrol ettim, herhangi bir sorun yoktu. Fotoğrafını çekmeyi unutmuşum.

Cihaza UV yapamıyorum, sanırım Intel engellemiş, açmak için bir rehber buldum ama onu da beceremedim. Üstüne gidebilirim ama.

Buyurun:

Eki Görüntüle 2250111

Onu ben de düşündüm, arada sırada pilden de yiyor. Adaptör 180W orijinal.
Durum:
Cihazınızın anakart soğutması son derece yetersiz ve bu yüzden BD devreye giriyor. BD kapattığınızda da cihaz üstesinden gelemediğinden tak diye kapanıyor.

Cihazın termal bakımlarını yapın. Sıvı Metal'i doğrulayın. Termal Ped olarak Pullsar Ice Dragon Ultra kullanmanızı öneririm. Termal Ped dışında başka soğutma çözümleri de kullanılmış olabilir. Hepsini çözmelisiniz.

Şimdilik termal sorunları çözün ve yeniden gelin halledelim komple.

Termal Ped olarak Pullsar Ice Dragon Ultra kullanmanızı öneririm.

Teşekkürler, termal pad yenilemesini yapacağım yakın bir zamanda. Havaların sıcaklığı da bir etken midir sizce? Burada hava 33 derece civarında. Fanları maxa almadan oynayamıyorum.

Sıvı metalin düzgün sürüldüğünden eminim hatta dün açtığımda etrafına sızmasın diye termal macundan duvar çektim, sıcaklıklar daha da iyi oldu gibi.

Teşekkürler, termal pad yenilemesini yapacağım yakın bir zamanda. Havaların sıcaklığı da bir etken midir sizce? Burada hava 33 derece civarında. Fanları maxa almadan oynayamıyorum.

Sıvı metalin düzgün sürüldüğünden eminim hatta dün açtığımda etrafına sızmasın diye termal macundan duvar çektim, sıcaklıklar daha da iyi oldu gibi.
Sıvı Metal düzgün sürülü ise termal ped ve diğer çözümler sistemin tüm sorunlarını çözer.

Blok verimsizliğinde ilk iş termal diğer bakımların yapılması gereklidir. Pullsar Ice Dragon Ultra müthiş bir termal peddir.

Sıvı Metal düzgün sürülü ise termal ped ve diğer çözümler sistemin tüm sorunlarını çözer.

Blok verimsizliğinde ilk iş termal diğer bakımların yapılması gereklidir. Pullsar Ice Dragon Ultra müthiş bir termal peddir.

Hocam dönemedim. Kaç mm'lik padden almam lazım acaba? Seçenekleri varmış da.

1720783089154.png

Son düzenleme:
1mm yeterli olacaktır.

Ultra modelinden alın bu arada. Bu normal model.

Tamamdır hocam çok teşekkür ederim. Sipariş geçiyorum. Konuya dönüş sağlarım yakın zaman içinde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı