Çözüldü i7 12650H laptop 90 derecelere kadar çıkıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BeratDGN

Femtopat
Katılım
15 Ağustos 2023
Mesajlar
98
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
RAM
16GB
SSD veya HDD modeli
1TB
Ekran kartı
RTX 4060
İşlemci
İntel i7 12650h
Merhaba,

İşlemcim oyun oynarken çok ısınıyor ve 90 derecelere kadar çıkıyor, ekran kartım ise normal değerlerde 70-80 derece aralığında. İşlemcim: Intel i7 12650H ekran kartım: RTX 4060 bilgisayarım: MSI katana 17 B12VFK-082xtr laptop işletim sistemim: Windows 10. MSI Center'dan cooler booster teknolojisini kullandığımda sıcaklık düşüyor fakat aşırı yüksek ayarda çalışmış oluyor fanlar ve çok ses çıkarıyor, bu değerleri ise otomatik moddaki fandan alıyorum. Hızı vs. görselden görebilirsiniz. Bu sıcaklığı nasıl düşürebilirim? Çözümü var mıdır? Güç planım dengeli, MSI Center pil ömrü açısındanda dengeli modda.
 

Dosya Ekleri

  • image.png
    image.png
    85,3 KB · Görüntüleme: 46
Çözüm
FiveM oynuyorum, işlemciyi kıllanıyor %60 falan. 12.nesillerde daha ısınma var herhalde ama çözüm lazım.

Sıvı metal uygulanabilir ama riskli işlem. Harici soğutucu zaten kullanıyorsunuz. Dereceler de absürt değil. Belki iyi bir macun ile birkaç derece daha düşer o kadar.
Normal Intel ısınır. Laptopta AMD işlemci öneririm kesinlikle aynı performansı 10 15 derece daha serin çalışarak verir.

Artık çok geç.

Hocam soğutucunun dediğim gibi amacı soğutmaktan ziyade temiz hava girişi sağlamak eğer gerçekten uyumsuz bir model değilse o işi görüyordur boşuna para harcamaya değmez sanki.

AMD işlemciler (tabii istisnai olarak bazı modeller çıkabilir) mobilde Intel kalitesine hala ulaşamadı. AMD mobil işlemciler eğer gerçekten kuvvetli soğutmanız yoksa vereceği performansı işlemci ısınmasın diye kısacaktır. Intel ile aynı performansı uzun süre alabilirsiniz çünkü AMD'ye göre daha stabil çalışır. "kesinlikle" tabiriyle konuşmak ne kadar etik bilemiyorum hocam.

Teşekkürker hocam.

VRAM clock Speed 8000 gösteriyor overclock yaptıysan oda işlemciye yük bindiriyor olabilir.

Neden 8000 VRAM clockda çalışıyor? Zararlı mı? Nasıl düşürürüm? Bir de fanları Full hızda kullanmam bakımlarını vs. Yaptırmama rağmen yıpranır mı?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Artık çok geç.

Teşekkürker hocam.

Neden 8000 VRAM clockda çalışıyor? Zararlı mı? Nasıl düşürürüm? Bir de fanları Full hızda kullanmam bakımlarını vs. yaptırmama rağmen yıpranır mı?

Hocam fanlar oyun oynarken zaten Full hızda çalışır ve çalıştırılması gerekir. Evet her şeyde olduğu gibi fanlar da zamanla yıpranır. Siz fan bakımlarını yaparsanız yıpranma süresi uzar. (eğer biliyorsanız) fanların içini açıp 6 ayda bir iç aksamına makine yağı damlatabilirsiniz, rutin toz alma işlemini söylememe gerek yok zaten. Laptop kullanıyoruz ve bu gibi durumların olabileceğini bilerek kullanıyoruz, ona göre önlem alıyoruz.
 
Riskli bir öneri biliyorum ama sıvı metal macun sürmek sorununuzu kökten çözer.

Sadece o riski almanız lazım ve düzgün sürerseniz hiçbir sıkıntı olmayacaktır.
Öyle birşey yaparsam garanti dışına çıkar, servisin yapması gerekiyor. Ayrıca cooler boosterı açtığımda ısınma sorunu ortadan kalkıyor zaten :)
 
PC altını hafiften kaldırın 5 derece etkileyecek bir durum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aşırı sıcak bir durumunuz yok hocam zaten. Cooler booster açıp kullanmaya devam edin. Dereceler normal.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Yeni konular

Geri
Yukarı