i7 12650H RTX 4060 laptop oyunlarda FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 11

OGU7HAN

Femtopat
Katılım
5 Şubat 2024
Mesajlar
17
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam, geçen ay laptop aldım oyun amaçlı. Birkaç oyun yükledim (GTA 5, Bannerlord vs.). Grafik ayarları ultrada oynuyordum ve V-Sync açık. Sabit 144 FPS alıyordum. Hiçbir oyunda FPS düşüşü yaşamadım. Şu sıralar aynı oyunları aynı grafiklerle oynarken sürekli FPS düşüşü yaşıyorum. Mesela GTA'da oyun sırasında haritayı açıp tekrar oyuna döndüğümde FPS 20 ve altına düşüyor 3-5 sn sonra tekrar yükseliyor. Bunun haricinde söylediğim gibi önceden 144 FPS yerinden oynamazken şu an sürekli hareketli halde 60-80-100 FPS alıyorum. Bunlar rahatsız edebilecek düşüklükler değil ama sık sık 20 ve altına düşüyor bu çok büyük sıkıntı. Sorun ne olabilir? PC özellikleri;

Notebook İşlemci Modeli: Core i7 12650H
İşlemci Nesil: 12.Nesil Intel
İşlemci Çekirdek: 10 Çekirdek
İşlemci Hızı: 3.5 GHz
İşlemci Hızı Max: 4.7 GHz
GPU Model: GeForce RTX 4060
GPU RAM: 16 GB
RAM Tipi: DDR5
RAM Kapasitesi: 16 GB
RAM Hızı: 4800 MHz
SSD: 1TB
Ekran Yenileme Hızı: 144 Hz
 
Bir andamı yaşamaya başladınız? Laptopu yeniden başlatmayı denediniz mi? Laptopu sıcak bir ortamdamı kullandınız? Laptop hiç zarar gördü mü?
 
Bir andamı yaşamaya başladınız? Laptopu yeniden başlatmayı denediniz mi? Laptopu sıcak bir ortamdamı kullandınız? Laptop hiç zarar gördü mü?

Aradan 1 gün geçti oyuna girdim ve sorunu yaşamaya başladım. Laptop hiç zarar görmedi ve hep aynı ortam sıcaklığında kullandım. Yeniden başlatmayı denedim oyunları silip tekrar yükledim ama bir şey değişmedi.
 
Ben sorunu çözdüm V-Sync'i yarım olarak ayarladım. 72 FPS ile oynuyorum, ayarları ultiye yükselttim ama 72 FPS yerinde sabit kalıyor ve kesinlikle donma, kasma, drop olmuyor. Denemeni tavsiye ederim.
Tavsiye için teşekkürler kardeşim de pek fark etmedi, 72 FPS'e ulaşamıyor hala. Havalandırma sorunu olmasın diye bilgisayarı biraz yükselttim ve fan hızını maksimuma çektim ama hala daha bikaç hafta önce aldığım performansı alamıyorum bilgisayardan.
 
Tavsiye için teşekkürler kardeşim de pek fark etmedi, 72 FPS'e ulaşamıyor hala. Havalandırma sorunu olmasın diye bilgisayarı biraz yükselttim ve fan hızını maksimuma çektim ama hala daha birkaç hafta önce aldığım performansı alamıyorum bilgisayardan.

Bir de bunu dene istersen.

 
Bir de bunu dene istersen.


Hiç dokunmamıştım ayarlara ama yine de bakayım kardeşim, oyunun biriken geçici dosyalarını ve fazladan modları silince eski performansa geri döndüm büyük ihtimalle oyunla ilgiliymiş.
 

Geri
Yukarı