i7 12700F bilgisayar toplama

hacı16

Zeptopat
Daha fazla  
(Anakart) ASUS Prime Z790-P DDR5.
(İşlemci) i7 12700F.
(Güç kaynağı) deepcooler PM850D 850W Plus Gold.
(RAM) PNY xlrb 32 GB ( DDR5 ).
(SSD) PNY XLR8 500GB.
(Ekran kart) RTX 4060 OC Edition 8 GB 128bit.
(Kasa) Game Master F7 7RGB
(İşlemci soğutucu) Cooler Master Masterliquid 360l Core.

Arkadaşlar parçalar bir birine uyumlu mu kasa ya girer mi ekran kart anakart herhangi bir sorun var mı? Ve bu arada i7 12700F ideal mi yoksa i7 13700KF tercih etsem daha mı iyi?

(Anakart) ASUS Prime Z790-P DDR5.
(İşlemci) i7 12700F.
(Güç kaynağı) deepcooler PM850D 850W Plus Gold.
(RAM) PNY xlrb 32 GB ( DDR5 ).
(SSD) PNY XLR8 500GB.
(Ekran kart) RTX 4060 OC Edition 8 GB 128bit.
(Kasa) Game Master F7 7RGB.
(İşlemci soğutucu) Cooler Master Masterliquid 360l Core.

Arkadaşlar parçalar bir birine uyumlu mu kasa ya girer mi ekran kart anakart herhangi bir sorun var mı? Ve bu arada i7 12700F ideal mi yoksa i7 13700KF tercih etsem daha mı iyi?

Bütçe? Belirtmemiş olsanız bile paranın çok boş yerlere gittiği gözüküyor ve o sebebden dolayı da ekran kartı çok düşük kalmış.

Bütçe? Belirtmemiş olsanız bile paranın çok boş yerlere gittiği gözüküyor ve o sebebden dolayı da ekran kartı çok düşük kalmış.

Bütçem 57 bin.

Hocam bu arada niye öyle dediniz en azından açıklasaydınız ben ilk defa toplayacağım bilgisayar bilmiyorum

Son düzenleme:
Hocam bu arada niye öyle dediniz en azından açıklasaydınız ben ilk defa toplayacağım bilgisayar bilmiyorum.

Zaten o yüzden öyle dedim, toplamaya yeni başlayanlar fark etmeden genellikle bazı kısımlara gereksiz bütçeyi fazla harcayarak gerçekten önemli olan bileşenlere (ekran kartı işlemci gibi) az bütçe kalmasına sebep oluyor.

Bütçem 57 bin.

Tam olarak düşündüğüm gibi çıkmış, 57 bine 4060'lı bir sistem alacaktınız, o fiyata rahat 4070 Ti Super'li sistem alabilirsiniz.

Bu sistemde ekran kartı 4070 Ti Super seçince 48 bin oluyor kalan para ile de depolama RAM, anakart gibi özelleştirmeleri de yapabilirsiniz.

Zaten o yüzden öyle dedim, toplamaya yeni başlayanlar fark etmeden genellikle bazı kısımlara gereksiz bütçeyi fazla harcayarak gerçekten önemli olan bileşenlere (ekran kartı işlemci gibi) az bütçe kalmasına sebep oluyor.

Tam olarak düşündüğüm gibi çıkmış, 57 bine 4060'lı bir sistem alacaktınız, o fiyata rahat 4070 Ti Super'li sistem alabilirsiniz.

Bu sistemde ekran kartı 4070 Ti Super seçince 48 bin oluyor kalan para ile de depolama RAM, anakart gibi özelleştirmeleri de yapabilirsiniz.

İşlemci olarak tavsiyeniz ne normal i7 12700f mi yoksa biraz daha para kıyıp 13700kf mi almalıyım ya da 14700kf mi almalıyım ?

İşlemci olarak tavsiyeniz ne normal i7 12700F mi yoksa biraz daha para kıyıp 13700KF mi almalıyım ya da 14700KF mi almalıyım?

Hocam arkadas size sizing topladiginiz sistemin 57 bin liralik bir butceye gore cok kotu bir sistemin topladiginizi soylemis ve size sistemin onerisi yapmis. Simdi siz illaki her parcayi tek tekmi toplamak istiyorsunuz? Yoksa fiyat olarak daha uyguna gelen hazir sistemmi ve alacaginiz sistemin ne icin kullanacaksiniz, ıllaki Intel bir islemicimi istiyorsunuz? Bunlari daha detayli yazarsaniz arkadaşlar daha kolay yardim edecektir size.

UTHENERA-SUGARCRAFT / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB / 32GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD / Geforce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM soyle bir sistem var hocam kendinizde ozellestirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hocam arkadas size sizing topladiginiz sistemin 57 bin liralik bir butceye gore cok kotu bir sistemin topladiginizi soylemis ve size sistemin onerisi yapmis. Simdi siz illaki her parcayi tek tekmi toplamak istiyorsunuz? Yoksa fiyat olarak daha uyguna gelen hazir sistemmi ve alacaginiz sistemin ne icin kullanacaksiniz, ıllaki Intel bir islemicimi istiyorsunuz? Bunlari daha detayli yazarsaniz arkadaşlar daha kolay yardim edecektir size.

UTHENERA-SUGARCRAFT / AMD Ryzen 5 7600 / GIGABYTE GeForce RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB / 32GB DDR5 / 1TB NVME M.2 SSD / Geforce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM soyle bir sistem var hocam kendinizde ozellestirebilirsiniz.
Hocam tek tek toplamak istiyorum intel kullanmak istiyorum açıkcası ekran kart ve i7 de duraksadım neyi kullanacağımı bilmiyorum 1 haftadır araştırıyorum notlar alıyorum ama yinede bi bakıyorum seçtiğim sistemler bütcemi delip geçmiş ben hem oyun hemde çalışmak için istiyorum animasyon ve 3d modelleme işi ile uğraşıyorum kendi çapımda ve bu işi daha ileri taşlmak istiyorum ama takıldığım konu şu ekran kart ( viseo kaer Rtx 4070 ti super 16 gigbyte gaming oc 3x )seçtim işlemci de i7 13700kf karar verdim ama diger parçaları neye göre seçsem elimde kalıyor bi tavsiye verecek biri olsa o kadar memmun olurum ki 60 bin tl bütçe hazıladım çöp olmasını istemiyorum. ( özür dilerim uzun olduğu için mesajın)

Yani hocam ben Türkiye'de yasamadigim icin fiyatlar hakkinda pek bir bilgim yok sistem toplamak hakkindada brenden daha bilgili arkadaşlar vardir umarim bu konuyu gorup yardim ederler cunku ben her parcayi tek tek nereden toplancagini bilmiyorum. Hazir sistem icinde İtopya'ya filan goz gezdirebilirsiniz. Simdiden alacaginiz sistem hayirli olsun. Bende bir şeyler bulursam size yardimic olmaya calisirim.

Hocam tek tek toplamak istiyorum Intel kullanmak istiyorum açıkçası ekran kart ve i7 de duraksadım neyi kullanacağımı bilmiyorum 1 haftadır araştırıyorum notlar alıyorum ama yine de bir bakıyorum seçtiğim sistemler bütcemi delip geçmiş ben hem oyun hem de çalışmak için istiyorum animasyon ve 3D modelleme işi ile uğraşıyorum kendi çapımda ve bu işi daha ileri taşlmak istiyorum ama takıldığım konu şu ekran kart ( viseo kaer RTX 4070 Ti Super 16 Gigabyte Gaming OC 3X )seçtim işlemci de i7 13700KF karar verdim ama diger parçaları neye göre seçsem elimde kalıyor bir tavsiye verecek biri olsa o kadar memnun olurum ki 60 bin TL bütçe hazıladım çöp olmasını istemiyorum. ( özür dilerim uzun olduğu için mesajın)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı