i7-12700F işlemci 100 dereceyi görüyor

bozkurtgeldi

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bugün sıvı soğutmamda sorun olduğu için garantiye gönderdim ve onun yerine stock fan taktım. İşlemcim i7-12700F işlemci normalde çok ısınmaz zorlanmaz bir işlemciydi. Fakat stock fan taktiğimdan beri işlemcim boşta 70leri görüyor (81 gördüğüde oldu). Ve Cities Skylines 2 gibi oyunlarda 100 dereceyi buluyor macun değiştirdim çünkü stock fan 3 aydır açıkta bekliyordu belki işlevini yitirmiştir diye kaliteli bir macun ile değiştim fakat sonuç aynı. Kasam tozlu değil!

Son düzenleyen: Moderatör:
Stock fan fazla performans vermez bence sıvı soğutmaya geç ve termal macunun her yere yayıldığından emin ol ve driverları güncellemeyi unutma.

Stock fan fazla performans vermez bence sıvı soğutmaya geç ve termal macunun her yere yayıldığından emin ol ve driverları güncellemeyi unutma.
Adamın sıvı soğutması sorunluymuş kendi isteği ile geçmemişki stok fana. Hiçbir şekilde 95 derece ve sonrası normal değildir, tehlikelidir ve sistem kendini kapatır.

Fan tam oturmamış olabilir.

Adamın sıvı soğutması sorunluymuş kendi isteği ile geçmemişki stok fana. Hiçbir şekilde 95 derece ve sonrası normal değildir, tehlikelidir ve sistem kendini kapatır.

Fan tam oturmamış olabilir.

Tam dikkat edemedim kusura bakmayın sanırım kasadaki hava akışı yanlış.

Hocam 100 derece çok sorunlu işlemciyi yakarsınız sistem kendini kapatmıyor mu? Sıvı soğutmaya tekrar geçebilirsiniz.

Dikkatli okuyun lütfen şu yazılanı ya da 2 defa okuyun konu sahibinin sıvı soğutması sorunlu adam isteği ile geçmemişki stok fana, zaten sıvı soğutma arıza yapmadan önce böyle bir sorun yokmuş yazılana göre.zaten garanyiden gelince sıvı sogutması geçecektir illaki

Tam dikkat edemedim kusura bakmayın sanırım kasadaki hava akışı yanlış.
Maalesef değil hocam. İnceledim, hava akışı tamamen doğru.

Dikkatli okuyun lütfen şu yazılanı ya da 2 defa okuyun konu sahibinin sıvı soğutması sorunlu adam isteği ile geçmemişki stok fana, zaten sıvı soğutma arıza yapmadan önce böyle bir sorun yokmuş yazılana göre. Zaten garanyiden gelince sıvı sogutması geçecektir illaki.

Sağ olun hocam yardım ettiğiniz ve insanları uyardığınız için sizce sorun nedir?

@bozkurtgeldi
AMD ısınma konusunda çok daha iyi. Daha az TDP'ye sahip. O yüzden AMD stok fan ile idare ediyor.

Hocam benim bildiğim AMD ısı sorunlarıyla anılır. İlk defa sizden duydum.

Fanın kablosunu yanlış bağlamış veya bağlamamış olabilir misiniz? Bir de fanın oyun oynarken dönüp dönmediğine ve doğru şekilde döndüğüne bakabilir misiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı