Etiketlediğiniz arkadaşlar da cevap versinde ona göre bakalım. Ama fikrinizi değerlendirip yarın arıcam servisi.
Hocam bugün bir şey denedim. NitroSense'den işlemciyi performans yerine varsayılan moda alınca derece 93'ü geçmiyor. FPS olarak da Max 20 30 arası fark ediyordur. Zaten Valorant CS gibi oyunlarda bildiğiniz gibi bu çok büyük bir FPS farkı değil. Ekran kartı da aynı şekilde 70'i geçmedi. Fan otomatikte olduğu için en yüksekte RPM de çalıştırmadı fanı ama fan ayarını Max güce alırsam varsayılan işlemci güç modunda daha çok verim alacağımı düşünüyorum. Siz ne düşünüyorsunuz?
Sanırım küçük çaplı bir undervolt oldu 😀
Bir de laptopun arkasını açtım az önce daha bakım yaptıralı 1 2 ay oldu ancak buna rağmen fanlarda bildiğiniz toz tortuları vardı. Kafamda deli sorular oldu çünkü bakım sırasında orada olamadım şu an tertmal macun değiştiler mi onu bile bilmiyorum.
Hocam benimle aynı laptop bir arkadaşta daha var o 8 GB RAM kullanıyor ben de 32 GB var. Arkadaşa Afterburner yüklettim ve onda da denedik ikimizde aynı anda PUBG girdik ve o da 95 100 arası dereceler görüyor Full. O 4 ay önce aldı ben 9 ay önce aldım. O da diyor ki laptop şu an buz gibi kesinlikle 100 derece değil diyor aynı benim dediğim gibi.
İşin tuhaf tarafı FPS de hiçbir düşüş olmuyor.