Ashwarwell
Hectopat
Daha fazla
Aşağı yukarı 10 yıldır ilk defa bilgisayar topladım. Yanlış parça üzerine montaj yaptığımdan dolayı birkaç kez CPU'u da soğutucu olmadan bilgisayarı çalıştırdım. Ardından hatayı fark edip düzelttim. Şimdi her açılış esnasında anakart üzerindeki CPU ışığı bir kez kırmızı DRAM ışığı ise bir kez turuncu yanıp sönüyor ardındaN beyaz ışık yanıp bilgisayar açılıyor. BIOS'u güncelledim, soğutucuyu söküp CPU'nun pinlerini kontrol ettim bir problem görülmüyor. Tekrardan termal macun uygulayıp bilgisayarı açtım problem hala devam ediyor. Birkaç saat oyun oynadım oyun esnasında CPU en fazla 88 dereceyi görüyor. Cinebench stres testi yaptığımda ise 90-95 arasında gidip geliyor ve birçok kez 100 dereceyi görüyor. Skor olarak ise ortalamanın üzerinde sonuç veriyor. Performans açısından kötü bir durum gözlemlemediğimden dolayı bu işlemciye bu kalitede Single Tower soğutucu ile alabileceğim sıcaklık değerlerinin bu olduğuna inanmak istiyorum. Bu durum kritik bir problemin habercisi olabilir mi yoksa ben mi kuruntu yapıyorum bilen birileri akıl verebilirse çok sevinirim.
Güncel
- RTX 3090.
- MSI Pro Z790-A Wi-Fi
- i7-13700K
- Kingston Fury Beast KF556C36BBEK2/32 32 GB (2x16 GB) DDR5 5600MHz CL36.
- Cooler Master Hyper 212 Black Edition V2 - Cooler Master MasterGel Pro thermal macun.
Güncel
Son düzenleme: