post keynesyen
Femtopat
Daha fazla
- RAM
- GSkill CL 28 5600 Mhz (16GB X 2)
- SSD veya HDD modeli
- MSI M480 1TB
- Ekran kartı
- MSI Gaming X Trio RTX 4080
- Anakart
- MSI Z790 Carbon Wifi
- İşlemci
- i7 13700K
Arkadaşlar merhaba,
Yakın zamanda bir sistem topladım. Oynadığım oyunları indirdim (LoL - CS2 - PUBG - RDR2). Sistemimin performansı tatmin edici ama sanki bir şeyler eksik gibi geliyor bana. Gözden kaçırdığım bir şey var mı emin olamıyorum bir türlü.
Sistemimdeki parçalar:
Anakart: MSI Z790 Carbon Wi-Fi
CPU: i7 13700K.
GPU: MSI Gaming X Trio RTX 4080.
RAM: G.Skill (16 GB X 2) 5600 MHz.
CPU soğutucu: MSI MPG coreliqued 300r v2.
SSD: MSI M480 1TB.
PSU: MSI MPG A1000G.
Kullandığım monitör MSI G244F E2.
Windows 11 Home kuruludur. (saglamlisans üzerinden key aldım)
CPU için stress testi yaptım. AIDA64 Extreme programı ile sonuçlarını da paylaşıyorum.
Biraz uzun bir yazı oldu. Zaman ayırıp ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
Yakın zamanda bir sistem topladım. Oynadığım oyunları indirdim (LoL - CS2 - PUBG - RDR2). Sistemimin performansı tatmin edici ama sanki bir şeyler eksik gibi geliyor bana. Gözden kaçırdığım bir şey var mı emin olamıyorum bir türlü.
- RDR2 de Full ayarlarda ortalama 140 FPS alıyorum. Oyun gayet akıcı herhangi bir donma veya kasma yaşamadım fakat oyun oynarken ekranın sağ tarafında mouse imleci gözüküyor bazen geri gidiyor. Sadece ekranın sağ tarafında oluyor bu arada. Oyuna bir etkisi yok ama neden olduğunu çözemedim.
- PUBG de Full ayarlarda genellikle +300 FPS alıyorum. PUBG de bir sorun yaşamadım.
- LoL de Full ayarlarda maç içerisinde ortalama 250-300 FPS alıyorum. Fakat son zamanlarda PC'yi ilk açıp girdiğim maçlarda oyun başlarında inanılmaz lag oluyor. Her zaman oluyor diyemem ama genellikle oluyor. Oyun içinde Tab A basıyorum 2-3 sn. gecikmeli açılıyor. Karakter tıkladığım yerlere gecikmeli gidiyor sanki pıng varmış gibi lag varmış gibi bir şey yaşıyorum. Oyunu Alt Tab yaptıktan sonra geçiyor. Bir de daha bugün oynadığım bir maçta sonlara doğru TF de iken 1-2 sn. kadar kasma oldu. Eski bilgisayarımda böyle durumlarda FPS düşerdi ve kasardı.
Sistemimdeki parçalar:
Anakart: MSI Z790 Carbon Wi-Fi
CPU: i7 13700K.
GPU: MSI Gaming X Trio RTX 4080.
RAM: G.Skill (16 GB X 2) 5600 MHz.
CPU soğutucu: MSI MPG coreliqued 300r v2.
SSD: MSI M480 1TB.
PSU: MSI MPG A1000G.
Kullandığım monitör MSI G244F E2.
Windows 11 Home kuruludur. (saglamlisans üzerinden key aldım)
CPU için stress testi yaptım. AIDA64 Extreme programı ile sonuçlarını da paylaşıyorum.
Biraz uzun bir yazı oldu. Zaman ayırıp ilgilenen herkese şimdiden teşekkürler.
Son düzenleyen: Moderatör: