Çözüldü i7 13700KF 4070 Ti oyunlarda düşük CPU ve GPU kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DemoNizedL

Decapat
Daha fazla  
RAM
32
Ekran kartı
MSİ GAMİNG X 4070Tİ
Anakart
MSİ PRO Z790 P WİFİ
İşlemci
i7 13700KF
Bilgisayarımın CPU ve GPU'su çok düşük hızlarda çalışıyor güçlü oyunlar açsam bile yavaş bu da düşük FPS almama neden oluyor.

GTA: CPU %20 GPU %10 FPS: 80.

4070 Ti ekran kartına göre çok düşük performans almama neden oluyor.
Çözümü nedir?

Çözüm
Büyük ihtimal monitör ayarlarında açık bu ayar.

Monitör ayarlardında adaptive V-Sync diye bir ayar buldum kapattım sonuç bu oldu GTA girip FPS testi yapıyorum şimdi.

1693491545448.png

Monitörün 1080p mi acaba? Emin değilim ama 1080p olsa dahi bu kadar düşük yüzdeyle çalışmaması gerekir bence?

Tüm oyunlarda mı %10 çalışıyor ekran kartı? Sadece belirli oyunlarda mı? Gerçi testte bile %40 çalışmış, çok az bence.

En son çare vatanbilgisayara götürüp test yaptırt. Anormallik var gibi.

Sanırım FPS sınırlamasıyla ilgiliymiş 144 Hz sıkınıtısı.
GTA'da bildiğim kadarıyla yüksek FPS alınca kasmaya başlıyor. Onun dışında eğer oyundan Alt Tab atıp bakıyorsanız CPU GPU kullanımı arka planda olduğu için düşer. FurMark ve Cinebench R23 testleri yapabilirsiniz.

Her oyunda FPS değeri nedir?

Örnek vereyim Dying Light 2 oynarken normalde 4070 Ti gibi bir ekran kartının çok rahat yüksek FPS'lere çıkması lazım fakat düşükte kalıyor arkadaşımın 2060'lı bilgisayarı ile aynı FPS'i alıyoruz ayarlar bile aynı kullanıma baktığım zaman %20 %30 kullanılıyor CPU hızıda temel hızın çok altında oluyor ve ikisi de hiç ısınmıyor sanki çalışmıyor veya çok az çalışıyor gibiler.

Furmark , Cinebench artık Microsoft Store'den indiriliyor galiba.

Tamamdır indirdim testleri yapıp sonuçları yazacağım.

Örnek vereyim Dying Light 2 oynarken normalde 4070 Ti gibi bir ekran kartının çok rahat yüksek FPS'lere çıkması lazım fakat düşükte kalıyor arkadaşımın 2060'lı bilgisayarı ile aynı FPS'i alıyoruz ayarlar bile aynı kullanıma baktığım zaman %20 %30 kullanılıyor CPU hızıda temel hızın çok altında oluyor ve ikisi de hiç ısınmıyor sanki çalışmıyor veya çok az çalışıyor gibiler.

Tamamdır indirdim testleri yapıp sonuçları yazacağım.

Ama FPS kaç? Her oyunda 80 mı yoksa her oyunda farklı mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı