i7 13700KF için kule tipi hava soğutma veya sıvı soğutma önerisi

2 fan egzoz fanına doğru üflüycek işlemcide ki sıcak hava daha hızlı tahliye olacak.
DeepCool AK620 160mm destekliyor Noctua'yı bilmiyorum.
Fotoğrafını görünce 2 fanda soğutma bloğuna üflüyor gibi geldi yanıldım öyleyse.

İnşallah stokta görürsem almayı planlıyorum. Tek fanlı olanı alsam fan için ayrı gümrük + kargo bedeli devreye girebilir. Çok fazla vermek istemiyorum +1 fan için o yüzden şu anda D15 stokta olmazsa DeepCool'da düşünebilirim veyahut D15s alırım en kötü fanını da sipariş ederim yapacak bir şey yok

Tek fanli modelinide kullansan olur arada en fazla 2 derece oynuyor

Resimlerde mevcut hocam YouTube'da cok videosu var oradanda bilgi edinebilirsin

Dosya Ekleri

• Screenshot_2023-07-05-15-52-56-58_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    115,8 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_2023-07-05-15-52-47-10_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2023-07-05-15-52-47-10_f9ee0578fe1cc94de7482bd41accb329.jpg
    100,7 KB · Görüntüleme: 43
Resimlerde mevcut hocam YouTube'da cok videosu var oradanda bilgi edinebilirsin
Gördüm hocam, muhtemelen boşta ve orta yükte 1-2 derece fark ediyor. 145W’ta 4 derece. Bu fark +W’larda çok fazla açılır mı onu merak ettim. Noctuayı deepcool ile olsun termalright ile olsun karşılaştırdımda kendi içinde hiç araştırmadım. Bir bakayım hocam.

Dediğim gibi diğeri bloğun içine diğeri bloğun dışına üflüyor traileri var atayım isterseniz inceleme videoları da var.

250wat TDP'si var bu sogutucularin 250W'a kadar 100 dereceyi gecirmez ama oyunlarda o watlara cikarsa sorun vardir bendeki eski 13600KF cikiyordu oyunlarda Intel iade aldi. 145wattan sonrasi problem hocam oyunlarda o wattlara cikmamai laizm cikiyorsa da voltaj kisarsin ki o wattlardan sonra da bu fiyat bandinda sivi sogutmalarda ise yaramaz

Anladım hocam. Cevapların için teşekkür ederim. Araştırma işlemini bıraktım ay sonunda 2 cihazdan birini alacağım. Hangisi stokta varsa, fiyatı daha uygun gelirse, hangisi daha ağır basarsa Ama günün sonunda gözüm noctua da
iyi sosyaller dilerim.

Ay sonunu bekleyemedim. Malum türkiyeye göre fiyatlar sürekli artıyor, değişiyor. Stoktada kalmayabilir diye aldım. Dediğiniz gibi de yaptım. NH-D15s modeli aldım +1 fan daha sipariş ettim. Fanı takmaya yer vardır değil mi? Tek fanlı model diye diğer kuleye takılmama gibi bir durum yaşamam umarım? Almadan önce size sormak daha doğru olurdu gerçi. Ekstradan Termalright Contact Frame aldım. 5-10’ Fark yarattığını söylüyorlar.

Son düzenleme:

İcinden birbirine baglayici fanlari aparat cikiyordur cikmasada cok pahali bir aparat degil aparat cikmazsa cift CPU anakart baglantin varsa ayri ayri takarsin ya da icinden cikan fani CPU fana ekstra aldiginida SYS fana takarsin cok onemli bir şey degil.
Bende okudum hiç denemedim ama termalright denemekte fayda var dogru tercih yapmissin Noctua secmekte umarim istedigin sonuclari alirsin sogutma olarak gule gule kullan

Umarım ufak tefek pürüzler yaşamadan tak çalıştır yapabilirim. Kasa 170mm'e kadar destekliyor. Ramlerden dolayı kasaya sığdıramama gibi bir durum vs olmaz inşallah. Termalright contact frame de dedikleri gibi ufak bir +'sı varsa da bu 2 ürün işimi rahatlıkla görecektir. Bakalım geldikleri zaman göreceğim artık Teşekkürler tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…