i7-13700KF işlemci ve RX 6900 XT ekran kartı uyumlu mu?

Kafama bir soru takıldı sıcaklık konusunda.
Islemci: i7-13700KF 13.nesil
Ekran kartı:TOXIC AMD Radeon™ RX 6900 XT Limited Edition

Bu iki bileşen birbirine yeterince besleyebilir mi veya bu ikisi beraber tam performans sağlar mı?
Çoğu oyunda ekran kartı çok rahat çalışıyor yük genelde işlemciye biniyor ve çoğunlukla ısı olarak en çabuk ısınan işlemci oluyor. Ekran kartı fan çalıştırmıyor gerek duymuyor diyelim. Ama işlemci de sıvı soğutucusu genelde hızlı çalışıyor 2700 RPM değerinde. Bir de sogutucu pompa RPM değeri sabit mı olması gerek.

Dediğiniz oyunlar basit grafikli, 3D olmayan oyunlar olmalı. Yoksa neredeyse her işi ekran kartı yapar.
Radeon ekran kartı alacaksanız AMD işlemci öneririm.

Assasing Creed Origins.
Red Dead Redemption 2
Far Cry 6 Ultimate.
Battlefield 5
Assetto Corsa
Bu oyunlarda Full grafik oynuyorum çözünürlük 1440x900 olarak şimdilik 2K geliyor ona geçiş yapacağım. Bu oyunlar bazen fan çalışıyor bazen çalışmıyor acaba kasanın havalandırması mı iyi gerek duymuyor.

O işlemci bu ekran kartına takla attırır hocam sorun çıkmaz uyumlu. Hatta crosffire bile besler.

i9 stoku yoktu 1 ay boyunca yoksa onu alacaktım i7 de güzel.

Assasing Creed Origins.
Red Dead Redemption 2
Far Cry 6 Ultimate.
Battlefield 5
Assetto Corsa
Bu oyunlarda Full grafik oynuyorum çözünürlük 1440x900 olarak şimdilik 2K geliyor ona geçiş yapacağım. Bu oyunlar bazen fan çalışıyor bazen çalışmıyor acaba kasanın havalandırması mı iyi gerek duymuyor.
Kullandığınız çözünürlük çok düşük olduğu için yük fazla binmiyor. 2k da fark edersiniz.

2K monitorun gelmesi islemci uzerindeki yuku buyuk oranda azaltir da bu 13700K'nin aşırı isinan bir islemci oldugu gercegini degistirmiyor. 360mm AiO'lar ile zar zor sogutuluyor bu islemci. O yuzden islemcinin daha cabuk isinmasini ve daha yuksek sicakliklara ulasmasini dert etmeyin.

Doğru 2K altında yük oluyor tuhaf. Soğutucuya da bağlı soğutma işi ben Phanteks MP280 mm kullanıyorum Max 70 yükte gördüm. Boşta 40 derece işlemci.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı