i7 13700KF sıvı soğutma ile 90 dereceyi görüyor

Yukarıda @deadfellow da yazmış, bende o şekil yapmıştım macunu düzgün şekilde tamamına sürdüm etrafından biraz sildim taşma yapmaması için.

Anakart : Asus Prime Z690M-Plus D4 Intel Z690 Soket 1700 DDR4 5333(OC)MHz
İşlemci : i7 13700kf
Ekran kartı : Asus tuf rtx 3070ti
Ram : GSKILL 2x16GB TRIDENT Z DDR4 3600MHz CL16
Güç kaynağı : MSI MPG A850GF 850W 80 Plus Gold 140mm
Kasa olarak Asus gt501 ve sıvı soğutucu da Arctic LF II 360mm bu şekilde sistemim @fgolge

Bf5 e girip test ettim. İlk olarak anlık oyun açılırken 80 derece gördü daha sonra düştü tabi.
İki saate yakın oynadım, oyun içerisinde genel olarak 60 - 65 derece aralıklarında seyretti. Nadiren 70-71 gördüm, tekrar 60 derecelere geri düştü @JournaCreaven
Oyunu 1080p mi oynuyorsunuz? Ben tüm oyunları 2k da oynuyorum bu seneple işlemciye daha fazla yük binme olasılığı var mı sizce?

Bu işlemci ne yaparsanız yapın çok ısınıyor, yana yakıla 360mm çok gürültü çıkartmayan fiyatı da uçuk olmayan bir soğutucu arıyorum. Deepcoollar uygun ancak 41cm, desteği olsa bile kasaya sığmayabiliyor, msilar sorunlu seri v2lerine güvenemiyorum, artctic'in pompa üzerindeki fanla ilgili fazla şikayeti var, cooler master 360flux serisi ülkede yok olanda pahalı satıyor, capellix, ryujin gibi serilerde çok pahalı neredeyse işlemci fiyatında. Sistem topluyorum en büyük sorun soğutucu haline geldi, ne alsam ne yapsam bilemedim. Varsa 360mm önerileriniz açığım bütçe 3500, kaliteli ürüne 4000 zorlarım.

Bu işlemci ne yaparsanız yapın çok ısınıyor, yana yakıla 360mm çok gürültü çıkartmayan fiyatı da uçuk olmayan bir soğutucu arıyorum. DeepCool'lar uygun ancak 41cm, desteği olsa bile kasaya sığmayabiliyor, MSI'lar sorunlu seri v2lerine güvenemiyorum, Artctic'in pompa üzerindeki fanla ilgili fazla şikayeti var, Cooler Master 360flux serisi ülkede yok olanda pahalı satıyor, Capellix, ryujin gibi serilerde çok pahalı neredeyse işlemci fiyatında. Sistem topluyorum en büyük sorun soğutucu haline geldi, ne alsam ne yapsam bilemedim. Varsa 360mm önerileriniz açığım bütçe 3500, kaliteli ürüne 4000 zorlarım.

LF2 sorunsuz LF2 ya da bunu alıp geçin.

Arkadaşlar neden alakasız şeyler yazıyorsunuz? Yahu adamın tek yapması gereken voltaj düşürmek. Bende 13600k var 1.220V ile kullanıyorum boşta 29 derece oyunlarda 55 Cinebench testlerinde 82'i geçmiyor. Tabi ki termal macun ve soğutucu kasa fan sirkülasyonu farklı olduğu için ısılar oynaklık gösterebilir ama senin şuan ki sorunun voltaj ile alakalı.

Selam,

Pompa problemin olsa işlemci boştayken bile 100 derece olur o yüzden problem olacağını sanmıyorum.

Başka bir problem ise contact platedeki finlerin içerisinde pislik oluşmuş olabilir bu da sıcaklığı etkiliyor olabilir. Ama başka bir soğutucu takıp gene aynı problemleri yaşadıysan bu nedeni eliyorum.

Diğer bir neden kontakt problemi olabilir. Termal macun izlerine baktığımda ise soğutucu sağ tarafa daha fazla basınç veriyorken sola daha az veriyor belki bu sebep olabilir. Her vidayı yarım yarım çevirerek sıkmayı dene. Sol üstteki vidadan başlayıp sonra sağ aşağı sonra sağ üst sonra sol alttakini sıkarak.

Aklıma başka bir sebep gelmiyor çünkü o soğutucunun 140Watta 100 derece vermemesi lazım.

Ve işlemcinin tamamında termal macun gözükmüyor. Bütün alana sürebilir misin?

Eki Görüntüle 1688021

Ayrıca Intel'de global bir problem var LGA mekanizması ile ilgili. LGA 1700 contact frame alarak sıcaklıklarını gözle görülür ölçüde düşürebilirsin.

hocam önerdiğiniz gibi contact frame alacağım. ek olarak undervolt yapmak istiyorum. tavsiye edeceğiniz bir rehber (13700kf) için ve/veya voltaj değerleri var mıdır?

hocam önerdiğiniz gibi contact frame alacağım. ek olarak undervolt yapmak istiyorum. tavsiye edeceğiniz bir rehber (13700kf) için ve/veya voltaj değerleri var mıdır?
Undervolt yapmaya gerek yok. Dediğim gibi işlemcinin tümüne macun sür ve contact frame taktığında yeterli olacaktır. Eğer gene bir problem varsa yanlış montajdan kaynaklanıyor olabilir. Çünkü hiçbir oyunda o kadar yüksek sıcaklık olmaması lazım.

Anakartın ne?Asus ise yardımcı olabilirim ama düzgün undervoltu bulmak deneme yanılma işi tak diye internette bulduğun ayar senin işlemcin için uygun olmayabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı