i7-14100K ve 6650 XT sisteme uygun anakart ve RAM yükseltme önerisi

furkanglryz

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarımı kendim topladım fakat bilgisayarım sanki düzgün calışmıyor. Sistem parçaları birbirinden cok alakasız olabilir mi? FPS yüksek almama rağmen anlık donmalar oluyor. Sizden ricam anakart ve RAM önerebilir misiniz?

Sistem:
İşlemci: i7 14700K.
Anakart: Prime H610M-R D4.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX Radeon RX 6650 XT OC V2 ROG-STRIX-RX 6650 XT-O8g-Gaming 8 GB GDDR6 128bit.
RAM: 3200 MHz 16 GB.
Power Supply: BitFenix BP-BP600ALNn-9r 600W 80+
SSD: 1 X Kingston NV2 SNV2S/500G 500GB 3500/2100MB/s PCI-e NVMe M.2 SSD disk.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, işlemci aşırı güçlü bir işlemci ve ekran kartı orta derece bir ekran kartı olduğundan darboğaz yapıyor muhtemelen.
size önerim ekran kartınızı değiştirmeniz

Merhaba, işlemci aşırı güçlü bir işlemci ve ekran kartı orta derece bir ekran kartı olduğundan darboğaz yapıyor muhtemelen.
Size önerim ekran kartınızı değiştirmeniz.

Şoyle söyleyeyim 3 aydır kullanıyorum sistemi stabil calışıyordu büyük ihtimal anakart yetersiz kalıyor işlemciyi beslemekte.

Dostum ama o işlemciye en kötü ihtimal 4060 Ti gerekmezmi
Darboğaz olayı işlemcinin ekran kartını besleyememesi demek. İşlemcinin güçlü olması, ekran kartının orta seviye olması problem teşkil etmez ama ekran kartının işlemciden güçlü olması donma takılma gibi sorunlara neden olabilir. Fark bu ayrıca işlemcinin gücünden tüm sistem etkilenir fakat ekran kartı ikinci faktördür.

Darboğaz olayı işlemcinin ekran kartını besleyememesi demek. İşlemcinin güçlü olması, ekran kartının orta seviye olması problem teşkil etmez ama ekran kartının işlemciden güçlü olması donma takılma gibi sorunlara neden olabilir? Fark bu ayrıca işlemcinin gücünden tüm sistem etkilenir fakat ekran kartı ikinci faktördür.

Bunu bilmiyordum hocam bilgi için teşekkürler.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı