i7 14700F CPU ile kule tipi işlemci sonrası sıcaklık değerleri

webmastercik

Centipat
Daha fazla  
Merhaba,
Aşağıdaki sistemde standart fanlara ek olarak kasanın üstünedeki alana iki fan daha taktım.
CPU soğutucu olarak Thermalright kule tipi çift fanlı soğutucu ekledim.

Boşta ve internet sayfaları açıkken 32-38 arasında geziyor sıcaklık. %100 yük testinde130 watta kadar CPU çıktığında 5 dakikalık test sonunda Max gördüğüm sıcaklık 62 derece. Oyunlarda henüz denemedim ısı ortalaması sizce nasıl? Merak edenler için istediği uygulama ve konfigürasyonla test yapıp ekran görüntüsü paylaşabilirim. Ayrıca oyun oynarken PSU'nun yetmemesinden çekiniyorum bu konuda da öneri ve tavsiyelerinizi yazabilirsiniz.

Ekran kartı: Zotac RTX 4070 Super 12 GB
İşlemci: Intel i7 14700F CPU
Kasa: Thermaltake S200 tg argb•
Güç kaynağı: Thermaltake 650W 80+
RAM: 32 GB

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı1.PNG
    Ekran Alıntısı1.PNG
    14,9 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran Alıntısı2.PNG
    Ekran Alıntısı2.PNG
    49,2 KB · Görüntüleme: 34
Gayet serin, hatta buz gibi diyebiliriz.

Merhaba,
Aşağıdaki sistemde standart fanlara ek olarak kasanın üstünedeki alana iki fan daha taktım.

Boşta ve internet sayfaları açıkken 32-38 arasında geziyor sıcaklık. %100 yük testinde130 watta kadar CPU çıktığında 5 dakikalık test sonunda Max gördüğüm sıcaklık 62 derece. Oyunlarda henüz denemedim ısı ortalaması sizce nasıl? Merak edenler için istediği uygulama ve konfigürasyonla test yapıp ekran görüntüsü paylaşabilirim. Ayrıca oyun oynarken PSU'nun yetmemesinden çekiniyorum bu konuda da öneri ve tavsiyelerinizi yazabilirsiniz.

Ekran kartı: Zotac RTX 4070 Super 12 GB.
İşlemci: Intel i7 14700F CPU.
RAM: 32 GB.

Öp başına koy hocam süper vallahi değerler.

Merhaba,

Ekran kartı: Zotac RTX 4070 Super 12 GB
İşlemci: Intel i7 14700F CPU
RAM: 32 GB

OCCT yerine Cinebench R23 ile de test eder misiniz size zahmet?

son sürümü indirdim, multicore ile başlattım testi 55 dereceyi gördü max devam ediyor su an.

Test tamamlandı. Genelde 55 derecedeydi sadece bir defa 66 dereceye pik yapıp indi hemen, o bölgeyi yeşille işaretledim. Ekran görüntülerini ekliyorum Cinebench rankta ikinci sıraya yerleşmişim :D @Abstrack99

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    117,1 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    2,1 MB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Alıntısı3.PNG
    Ekran Alıntısı3.PNG
    117,1 KB · Görüntüleme: 19
  • Ekran Alıntısı4.PNG
    Ekran Alıntısı4.PNG
    2,1 MB · Görüntüleme: 19
Son düzenleme:
son sürümü indirdim, multicore ile başlattım testi 55 dereceyi gördü max devam ediyor su an.

Test tamamlandı. Genelde 55 derecedeydi sadece bir defa 66 dereceye pik yapıp indi hemen, o bölgeyi yeşille işaretledim. Ekran görüntülerini ekliyorum Cinebench rankta ikinci sıraya yerleşmişim :D

Test tamamlandı. Genelde 55 derecedeydi sadece bir defa 66 dereceye pik yapıp indi hemen, o bölgeyi yeşille işaretledim. Ekran görüntülerini ekliyorum Cinebench rankta ikinci sıraya yerleşmişim :D @Abstrack99
Teşekkürler, OCCT pek realist bir test aracı olmadığı için Cinebench ile bir test yapmanızı istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı