i7-14700K FPS aniden düşüyor

Birahatbirakbe

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.

Sistemimde oyunlarda bazen aniden FPS düşüşü oluyor GPU kullanımı 0'a düşüyor. Çoğu yerden baktım önerilenleri yaptım ama bir türlü sonuç alamadım. İşlemciden kaynaklandığını düşündüm ve gönderip yenisini aldım fakat sonuç değişmedi. Müşteri hizmetleri yetkilisi işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklandığını söyledi. Oyunlarda Max 75 derece oluyor ve bence bu değer yazdığım soğutucuya göre iyi diye düşünüyorum. Intel XTU üzerinden birkaç ayar yapın sorun düzelmezse yine işlemciyi gönderin yenisini gönderelim dedi. XTU üzerinden yanlış bir ayar yapıp işlemciyi ve sistemi bozmayayım diye karışmadım.

İşlemci: i7-14700K
Ekran kartı: Asus Tuf Gaming GeForce RTX 4070 12GB OC
Anakart : ASUS TUF Gaming B760 Plus Wi-Fi DDR5 (7200 OC)
Soğutucu: Thermalright Peerless Assassin 120 SE.
RAM: G.Skill Trident Z 32 GB (2x16)
SSD: Kingston Fury Renegade sfyrs 1TB 7300/6000
PSU: FSP Hydro GT Pro 850W.

Birkaç oyunda hem en yüksek ayarlarda hem de en düşük ayarlarda denedim. FPS sınırsız kullandım olmadı sabitledim yine olmadı.
Sizce sorun ne olabilir?

Not: Oyunda denemelik video almıştım buyrun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Benim bildiğim Intel sıcaklık konusunda AMD'ye göre biraz daha narin. Daha soğuk tutmak gerekiyor. Fazla ısınmasından kaynaklıdır bence ani fps düşüşleri. Ayrıca ona sıvı soğutucu almalısın o soğutucu o işlemciyi tutamaz.

Benim bildiğim Intel sıcaklık konusunda AMD'ye göre biraz daha narin. Daha soğuk tutmak gerekiyor. Fazla ısınmasından kaynaklıdır bence ani fps düşüşleri. Ayrıca ona sıvı soğutucu almalısın o soğutucu o işlemciyi tutamaz.
Yazdığım 2 soğutucudan birini alacağım. Ama sorun çözülür mü orası muamma. Deneyip göreceğiz. Acaba başka sıkıntısı mı var sistemin diye düşünüyorum. Memtest ile ram testi yaptım, ekran kartı driver tekrar yükledim, SSD disk sağlığı ve okuma&yazma hızlarına baktım her şey normal görünüyor.

Yazdığım 2 soğutucudan birini alacağım. Ama sorun çözülür mü orası muamma. Deneyip göreceğiz. Acaba başka sıkıntısı mı var sistemin diye düşünüyorum. Memtest ile ram testi yaptım, ekran kartı driver tekrar yükledim, SSD disk sağlığı ve okuma&yazma hızlarına baktım her şey normal görünüyor.
Yani yetkili servisede göndermişsin bir sorun yok diyip genede yenisin göndermişler doğru anlamışımdır umarım muhtemelen soğutmadandır. Yani benim İşlemcim R5 7600x 95 Derecede 7/24 çalışır o şekilde tasarlandı, he 73'ü geçmiyor orası ayrı konu. Soğutmayı alacağın zaman tekrar araştır ona göre al.

Yani yetkili servisede göndermişsin bir sorun yok diyip genede yenisin göndermişler doğru anlamışımdır umarım muhtemelen soğutmadandır. Yani benim İşlemcim R5 7600x 95 Derecede 7/24 çalışır o şekilde tasarlandı, he 73'ü geçmiyor orası ayrı konu. Soğutmayı alacağın zaman tekrar araştır ona göre al.
Servise değil hocam direkt İntel'e gönderdim onlar da işlemci ellerine ulaşır ulaşmaz direkt yenisini gönderdiler. Çünkü İntel'in 14. nesil işlemcileri malumunuz sıcaklık konusunda sıkıntılı olduğu için yenisini gönderdiler. Eski işlemciyi görmeliydiniz 90-100 derecelere çıkıyordu. Sıcaklık konusunda eski işlemciye göre daha rahatladım :)

Servise değil hocam direkt İntel'e gönderdim onlar da işlemci ellerine ulaşır ulaşmaz direkt yenisini gönderdiler. Çünkü İntel'in 14. nesil işlemcileri malumunuz sıcaklık konusunda sıkıntılı olduğu için yenisini gönderdiler. Eski işlemciyi görmeliydiniz 90-100 derecelere çıkıyordu. Sıcaklık konusunda eski işlemciye göre daha rahatladım :)
O zaman kesinlikle soğutmadandır. 90-100 Dereceler Intel için fazla. Benim bildiğim AMD'nin işlemcileri kadar yüksek frekansta çalışmamalarına rağmen bu sıcaklıklar anormal derecede fazla geliyor bana. Soğutmayı değiştirdiğinde düzelecektir inşallah. Ayrıca kasayada çok güzel bir görüntü katıyor ayrı bir güzel oluyor Sıvı Soğutucu :D

İntele nasıl gönderdiniz hocam merak ettim :D Lazım olur belki

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı