i7 14700K ile ilk 8 alt çekirdek 95 derece

Ozan sevindik

Femtopat
Daha fazla  
RAM
2x32 cl18 4000mhz
Anakart
Z790 msi MAG ddr4
Sistem.
Anakart Z790 MSI MAG DDR4.
İşlemci i7 14700K.
Ekran kartı MSI 4070 Ti OC.
RAM 2x32 Ripjaws.
Sıvı soğutma DeepCool lt 720.
Power Gigabyte 850 80 Gold tam modüler.
Kasada 6 içeri 1 dışarı olacak şekilde fanlar var alt 3 yan 3 içeri arka 1 çıkış.

Sorunuma gelecek olursak işlemci sıcaklığı 80 85 maksimum gördüğü sıcaklık ama alt çekirdeklerdeki sıcaklıklar ilk 8 alt çekirdek sadece arada 95 derecelere kadar çıkiyor. BIOS'tan ayar yapmayı bilmiyorum. Pil kullanımı ayarlarından işlemci kullanımını düşür diyeceksiniz %50'ye kadar düşürdüm. Yine ısınıyor 88 dereceleri gördü bu şekilde yapmam gereken ne bilemedim.

Soğutucu pompasının ve fanlarının çalışma hızını değiştirmeyi denedin mi?

Termal macun ne zaman yeniledin ve hangi macun? Normal değerler olabilir yeterince soğutulmuyor olabilir işlemci.

Dün yenilendi. Önceden Cooler Master vardı. 92 derece falan pik atıyordu alt çekirdek.
DeepCool uzerindekini dün kullandık. Yine aynı.

Aynı işlemciyi aynı AiO ile sipariş ettim ben 1080p oyunculuk için aldım henüz kurmadım siz ne için kullanıyorsunuz sistemi sıcaklık biraz korkuttu doğrusu.
Oyun 1080p bende

Fan kontrol diye bir uygulamadan CPU fan %50 idi onu 70 yaptım yine yine aynı 90 dereceye görüyor sabit durmuyor ama görüyor. Sıvı sogutmaninmi fanlarinmi ayariydi bilmiyorum.

Yukarı monte edildi.
O halde sisteminizde totalde 10 adet fan aktif çalışıyor.
14700k için 90 derece çok iyi. Hemde fan devriniz %70 iken.
Eğer biraz daha iyi olmasını istiyorsanız 253 watt çekecek şeklinde kullanın.
İşlemci üreticisin belirlediği limitle bile o başlangıçtaki performans değerlerini alabilirsiniz.
Ama dediğim gibi %70 fan devri ile 90 derece o işlemci için çok iyi. Hele 310 watt civarı çekiyorsa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı