Çözüldü i7 14700K ile MSI MAG CoreLiquid M360 kullanılınca 100 derece oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
i7 14700K işlemcim var. MSI MAG CoreLiquid M360 sıvı soğutmam mevcut. Fakat sanki soğutması yeterli değil gibi. Tam yük çalıştığında 90 100 derecelere ulaşıyor, sorun varsa nasıl anlayabilirim?

Çözüm
Eğer overclock varsa voltaj düşürmeniz ya da baştan sona daha stabilize etmeniz gerekir, lakin overclock yok ise kaliteli bir macun kullanmanız ve LGA 1700 bracket kullanmanı öneririm, bir diğer husus ise BIOS kısmından fan ayar kısmından PWM moda geçmen ve full Speed tarzı ya da manuel olarak değerler ile RPM ayarlaman gerekli.
Kendi içinden cıkan macunu kullandım, montajı yanlıs yapmıs oldugumuda dusunmuyorum siz nasıl yaptınız montajı

Anakart arkasında plastic braket var bende 1700 uyumlu sizinde yine sizin işlemciye uyumlu olanı vardır sanırım

Kendi içinden cıkan macunu kullandım, montajı yanlış yapmıs oldugumuda dusunmuyorum siz nasıl yaptınız montajı.

Anakart arkasında plastic braket var bende 1700 uyumlu sizin de yine sizin işlemciye uyumlu olanı vardır sanırım.

Peki hocam genelde unutulan bakır plakanın üstündeki etiketi çıkardınız mı?

Tabikide jelatini çıkardım s

https://hizli resim.com/c1c8ugu

görsel bıraktım bakabilirsiniz
Pompa anakartta hangi pin kısmına takılı? Bazı anakartlarda AIO ya da PUMP girişi olmayabiliyor. Bu girişlere taktıysanız düzgün çalışması gerekir zaten. Ama Eğer ki SYS-FAN girişine taktıysanız bazı ayarlar yapmanız gerekiyor. Bios'unuz üzerinden Pompa Devir hızını full speed'e alıp o şekilde deneyin. Aynı şekilde CPU-Fan girişine takanlar da var pek tavsiye etmem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı