i7-14700K stres testinde 100 derece oluyor

Onu.

Vallahi bilemiyorum hocam diğer arkadaşlar senden düşük dereceler alıyormuş aklıma soğutmadan başka bir şey gelmiyor. Bir de arkadaşın dediği gibi BIOS üzerinden Intel varsayılan ayarlar ile denenebilir sistemi yine en iyi sen bilebilirsin.

Onu yapmamıza rağmen bu sonuçları alıyoruz diğer türlü 100 derecelerde zaten işlemci🔥

Benim soğutucuda sorun olabilir mi diyeceğimde oyunlarda 65-70 arası çalışıyor boşta 40 geçmiyor bile.

Üstat hangi ayarları yaptın paylaş da bizde kurtulalım sıcaklıktan.

Son düzenleme:
Valla bilemiyorum hocam diğer arkadaşlar senden düşük dereceler alıyormuş aklıma soğutmadan başka birşey gelmiyor. Birde arkadaşın dediği gibi BIOS üzerinden Intel varsayılan ayarlar ile denenebilir sistemi yine en iyi sen bilebilirsin.
Son Aralık bios güncellemesinden sonra ayarlar kaydı benim yoksa occtde Max 75-80 görüyordum bende

Maalesef seninki kadar yok. Intel default yaptım CPU Lite bölümünden mode 9'u seçtim stres testinde 78 derecede. Ama bu sefer de saat hızı bayağı düştü. Undervolt rehberine ihtiyacım var benim de yabancı kaynaklarından beceremedim pek.
Bir şeyler bulursan bana da haber et reis

Onu.

Onu yapmamıza rağmen bu sonuçları alıyoruz diğer türlü 100 derecelerde zaten işlemci🔥

Üstat hangi ayarları yaptın paylaş da bizde kurtulalım sıcaklıktan.
Bir kaç video baktım onun dışında pek bir şey yok

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu denemeye çalışıyorum.

Çoklu çekirdekte çok geride. Mode 10 deniyorum CPU Lite BIOS'tan. Nerede hata yapıyoruz anlamadım gitti. Sıcaklık iyi 73 derecelerde. Ama hızı çok düşük 3,95 ne yav millet 5.5 GHz'lerde kullanıyor.

1734033787985.png

Son düzenleme:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çoklu çekirdekte çok geride. Mode 10 deniyorum CPU Lite BIOS'tan. Nerede hata yapıyoruz anlamadım gitti. Sıcaklık iyi 73 derecelerde. Ama hızı çok düşük 3,95 ne yav millet 5.5 GHz'lerde kullanıyor.

Eki Görüntüle 2372981

Hocam sanki çok fazla ekşi voltaj girmişsin bazı okuduğum yazılarda 1.320v giriyorlar bı de bios sürümü çok fark ediyor performans boost özelliği mi ne vardı biosta dilersen onları da kontrol et derim

Bilemedim yani yeni aldıysanız değişim v.b talep edin bence çünkü 100 masaüstü işlemcisi için çok.
1.5 ay oldu yeni diyorum çünkü 10 defa bile açmamisimdir PCyi

Eki Görüntüle 2372981

Hocam b serisi MSI anakartla yapabilir miyim

Son düzenleme:
Ben bu ayarları buldum kendim deneme yanılma ile yaptım. Şu an çok memnunum hem hızı da güzel sıcaklığı da güzel anakart Intel default ayarlı. Sorumluluk sana ait bilen biri yorumlar muhakkak.

Dosya Ekleri

• oc 1.jpg
    oc 1.jpg
    202,4 KB · Görüntüleme: 36
  • oc 2.jpg
    oc 2.jpg
    241,3 KB · Görüntüleme: 37
  • oc 3.jpg
    oc 3.jpg
    222,7 KB · Görüntüleme: 32
  • oc 4.jpg
    oc 4.jpg
    183,2 KB · Görüntüleme: 38
Ben bu ayarları buldum kendim deneme yanılma ile yaptım. Şu an çok memnunum hem hızı da güzel sıcaklığı da güzel anakart Intel default ayarlı. Sorumluluk sana ait bilen biri yorumlar muhakkak.
Valla reis bende offset voltage mode u -by CPU girdim CPU lite modeduda 12 seçtim Max 85 occt testlerinde

Technopat Haberler

Geri
Yukarı