i7 14700KF CPU başlangıçta çok fazla ısınıyor

-Murathan

Kilopat
Merhaba dün 0 bir sistem topladım sadece ekran kartımı ve M.2 SSD'yi şimdilik değiştirmedim. Dün bilgisayarı ilk açtığımda işlemcim çok sıcaktı ve masaüstünde bile bilgisayar 20 FPS gibiydi üstüne bazen donuyordu. Termal macunumun az oluşuyla alakadar olduğunu düşündüm ve yenı macun alıp yeniledim fakat sorun hala devam edıyor işlemciyi başlangıçta neredeyse kullanmıyor ve sıcaklıklar çok yukarıda. BIOS'tan baktım ve anakart ısınmıyor sadece CPU ısınıyordu. Sıvı soğutma kullanıyorum acaba onun bir sıkıntısı mı var diye biraz boruları elledim sıcaklık testi yaptım fakat gayet soğuktu. Acaba hatayı önceden bilen ve çözümünde yardımcı olabilecek biri var mıdır?

İşlemcim i7 14700KF.
Sıvı soğutmam MSI MAG CoreLiquid 240R V2.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapamıyorum yani PC'yi açtıktan sonra saniyeler içinde ateş topuna donuyor 100ü görüyor. İnternette okudum biliyordum işlemcimin çok sıcak olduğunu fakat böyle bir sorun yaşayanı görmedim eksik bir şey taktım mı diye bakıyorum bulamıyorum. Windows gelip şifreyi yazana kasar sıcaklık uçuyor ve sonra kasmalar başlıyor kullanamıyorum kapıyorum bilgisayarı. Acaba komple hatalı bir işlemci mi gönderdiler diye düşündüm ama ilk kendi hatalarıma bakmak istiyorum eğer bir şey bulamazsam geri göndereceğim.

BIOS ile alakalı olabilir güncelleme yaptın mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı