I7-14700KF RTX 4070 Ti sistemde wdf01000.sys kaynaklı FPS düşmesi ve stuttering sorunu

Makaleler
1
Yer
İSTANBUL
Daha fazla  
RAM
trident z 2x16 6000mhz ddr5
SSD veya HDD modeli
m.2 Kingston kc3000 2TB - Samsung 860evo 500GB
Ekran kartı
gigabyte windforce rtx 4070ti
Anakart
msı z790 gaming plus wıfı
İşlemci
i7-14700kf
Merhab. Uzun zamandır yaşadığım bir problemin sebebini LatencyMon programı vasıtası ile wdf01000.sys adlı bir Windows sürücüsünden kaynaklandığını öğrendim fakat yerli yabancı kaynakları araştırdığım halde çözüm yolu bulamadım, çözüm olabileceğini düşündüğüm ve denediklerim:

• 6-7 defa format Windows 10-11, Custom ISO, LTSC, Home ve Pro
  • BIOS upgrade-downgrade
  • XMP profile açık-kapalı
  • BIOS sıfırlama.
  • Optimizasyon uygulamarı.
  • Undervolt-overclock

Dosya Ekleri

• Ekran görsüntüsü 2025-09-23 151730.png
    47,1 KB · Görüntüleme: 12

Denenebilecek çoğu şeyi denemişsiniz. Bileşenlerde sorun olabilir belki. Özellikle ekran kartında. Mümkünse farklı bir ekran kartıyla deneyin. Olmazsa Wİ-Fİ kartı gibisinden şeyler varsa sistemde, komple çıkartın.

Son düzenleme:
youtube

Üstteki videoyu deneyin.

Ayrıca USB girişlerini kontrol et. Mouse klavye kulaklık gibi donanımlarını tek tek çıkar kontrol et bunlardan biri de sorun yaratabilir. USB aygıtları da bu sorunları tetikler. Ek olarak bunu da deneyin.

Tekrar merhaba, yaklaşık 1 günlük uğraş sonucu işlemcim için doğru frekans ve voltaj değerini buldum ve 3 saat süren AIDA64, Prime95 ve OCCT testlerini başarıyla geçen undervolt işlemini yaptım. ayrıyeten XMP kapalı şekilde MSI BIOS ayarlarında bulunan Memory try it özelliğini kullanıp RAM hızını 6000MHz CL32 ayarlayarak açmış olduğum konudaki sorunu %80 oranında çözdüm ve yapmış olduğum undervolt sayesinde oyunlarda hatrı sayılır derecede FPS artışı elde ettim. şu an için yaptığım ayarlar stabil görünüyor; 3-5 günlük kullanım ardından deneyimlerimi aktaracağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…