i7 2600 GTX 1050 Ti PUBG FPS sorunu

Berkaygmus

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen hafta iGame GTX 1050 Ti aldım. Performans açısından istediğimi veremedi. Yani Youtube'da benim donanımlarımdan oluşan videoları izlediğimde arada fark gördüm. Örneğin PUBG'de adamın oyunu hiç kasmıyor, fakat bende kasıyor ve drop oluyor. Ben de acaba sorun anakartta mı yoksa RAM'de mi diyorum? RAM'imi 16 mı yapmam lazım ya da anakartı mı değiştirmem lazım, yardımcı olursanız çok sevinirim. Fazla anlamıyorum PC'den.

Anakart: Pegatron IPXSB-H61
RAM: 8GB
Ekran Kartı: GTX 1050 Ti
İşlemci: i7 2600

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda beklemek en mantıklı seçenek gibi. Çünkü PUBG hala geliştirme aşamasında.
İ7 2600 1050 ti gibi bir ekran kartında sıkıntı çıkarıcak bir işlemci değil hala gayet güçlüdür 2. nesil diye kötülemeyin.
Tamam da sadece ekran kartını beslemiyor ki. PUBG güncel işlemcilerde daha iyi sonuç veren bir oyun.

İmzam da yazan sistemi kullanıyorum ve oyunlar da önerilen sistemlerde benden yukarı olan oyunları yüksek ve ultra arası oynuyorum. Lütfen işlemciyi, nesil bakımından kötülemeyin önce araştırın.

PUBG gelirsek low ile orta arası bir şekilde 50 - 60 FPS alıyorum. Oyunun zaten optimizasyon sıkıntısı var. Ayrıca 1050 gibi bir kart ile yüksek ayar da PUBG oynamayı beklemeyin (oyunun anormal olmasından kaynaklı).

PUBG, FİX BUG diye bir şey yapacaklarmış oyunculara bu mesajı verdiler. Sorunu çözerler belki. Ayrıca yine Nvidia optimizasyon yapan uygulamaları var onlar yardımcı olabilir. Yoksa ekran kartı hala iyidir.

Kimse de sormamış sanırım. Masaüstü veya oyun sırasında çözünürlük nedir? Çözünürlük arttıkça yük biner ve FPS azalımı olur. Oyun zaten normal değil. Lütfen bunu da göz önünde bulundurun.

Örnek:
Aynı sistem ile 1366x768 GTA5 testi = 50 - 60 FPS (İmzamdaki sistem - Oyun ayarları aynı).
Aynı sistem ile 1920x1080 GTA5 testi = 30 - 40 FPS (İmzamdaki sistem - Oyun ayarları aynı).

Son düzenleme:
İmzam da yazan sistemi kullanıyorum ve oyunlar da önerilen sistemlerde benden yukarı olan oyunları yüksek ve ultra arası oynuyorum. Lütfen işlemciyi, nesil bakımından kötülemeyin önce araştırın.

PUBG gelirsek low ile orta arası bir şekilde 50 - 60 FPS alıyorum. Oyunun zaten optimizasyon sıkıntısı var. Ayrıca 1050 gibi bir kart ile yüksek ayar da PUBG oynamayı beklemeyin (oyunun anormal olmasından kaynaklı).

PUBG, FİX BUG diye bir şey yapacaklarmış oyunculara bu mesajı verdiler. Sorunu çözerler belki. Ayrıca yine Nvidia optimizasyon yapan uygulamaları var onlar yardımcı olabilir. Yoksa ekran kartı hala iyidir.

Kimse de sormamış sanırım. Masaüstü veya oyun sırasında çözünürlük nedir? Çözünürlük arttıkça yük biner ve FPS azalımı olur. Oyun zaten normal değil. Lütfen bunu da göz önünde bulundurun.

Örnek:
Aynı sistem ile 1366x768 GTA5 testi = 50 - 60 FPS (İmzamdaki sistem - Oyun ayarları aynı).
Aynı sistem ile 1920x1080 GTA5 testi = 30 - 40 FPS (İmzamdaki sistem - Oyun ayarları aynı).
Ben 1920x1080 çözünürlükte oynuyorum. Çözünürlüğü düşürdüğümde fps artıyor tabiki de ama droplar yine devam ediyor.Bu da pubg'nin sorunu herhalde.Bir de bir şey farkettim biraz amatörce olabilir ama benim SSD sanırım yok emin değilim olup olmadığından bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim.Sorun SSD'de olabilir mi? Yani SSD dropları engeller mi?

Ben 1920x1080 çözünürlükte oynuyorum. Çözünürlüğü düşürdüğümde fps artıyor tabiki de ama droplar yine devam ediyor.Bu da pubg'nin sorunu herhalde.Bir de bir şey farkettim biraz amatörce olabilir ama benim SSD sanırım yok emin değilim olup olmadığından bu konuda yardım edebilirseniz çok sevinirim.Sorun SSD'de olabilir mi? Yani SSD dropları engeller mi?

PUBG dahil tüm oyunlarım HDD yüklü. Dediğim ayarlar da oynuyorum ve sıkıntı olmuyor. Yani aslında genel bir sıralama yaparsak çok nedeni de olabilir.

- Format istiyor olması.
- HDD'nin performansız olması.
- Oyunun anormal davranışları.
- Çözünürlük.

uzar gider.

Diğer oyunlarda PUBG yaşanan sıkıntı oluyor mu? Ayrıca kullanılan HDD nedir?

PUBG dahil tüm oyunlarım HDD yüklü. Dediğim ayarlar da oynuyorum ve sıkıntı olmuyor. Yani aslında genel bir sıralama yaparsak çok nedeni de olabilir.

- Format istiyor olması.
- Çözünürlük.

uzar gider.

SSD var mı yok mu bilmiyorum cahilim biraz kusura bakmayın.İnternetten araştırdım fakat sonuç çıkmadı.Böyle gözüküyör aygıt yöneticisinde.

- Format istiyor olması.
- Çözünürlük.

uzar gider.

Şu anda fortnite da denedim Youtube’da adamlar epic te 60 fps alıyor ortalama ben en düşük grafik ayarlarında 80 95 arası fps alıyorum anlamadım bu işi ben.

Dosya Ekleri

• 55.png
    55.png
    8,5 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
SSD var mı yok mu bilmiyorum cahilim biraz kusura bakmayın.İnternetten araştırdım fakat sonuç çıkmadı.Böyle gözüküyör aygıt yöneticisinde.

Şu anda fortnite da denedim Youtube’da adamlar epic te 60 fps alıyor ortalama ben en düşük grafik ayarlarında 80 95 arası fps alıyorum anlamadım bu işi ben.
Size önerim; Yeni bir harddisk alın, şuanki harddiskin d: diski olsun birde 120 gb ssd al. 120 gb ssd:230 tl 1tb harddisk:230 tl Sana yaklaşık 500e patlıyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı