i7 2600 sisteme anakart önerisi

Barış Altun

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
12.sınıf Bilişim Öğrencisi
Bilgisayarım halihazırda çalışıyor ve gayet iyi performans veriyor fakat anakartımda 4 pinli fan girişi bozulduğu için değiştirmek istiyorum. Öğrenci olduğum için fazla bütçem yok o yüzden anakartımı değiştirirken işlemcimin aynı kalmasını istiyorum. Sistemim şu şekildedir;

• * Asus CM_6630 1155p Anakart
  • * İntel Core i7 2600 3.4 GHz
  • * Asus Strix GTX 1060 6 GB 192 bit
  • * Kingston 8 GB 1600 MHz RAM
  • * Western Digital 1.5 TB 7200 rpm Harddisk
  • * 700 Watt PSU
Sistem bu şekilde, benim tercihim Asus'un P8P67 LE anakartını bu sisteme takmak ve yanına 8 GB 1600 MHz RAM takmaktır. Daha sonra SSD ve kasayı değiştirmek istiyorum. Dediğim gibi eğer anakartı 1151p'ye dönüştürürsem bu sefer işlemci ve RAM değişmesi gerekir, bu da fazla masraf demektir. İşlemciyi yaklaşık olarak 3 senedir kullanmaktayım ve herhangi bir sorunu bulunmamaktadır. Anakartımdaki sorun ise fan taktığımda görmemesidir. Bu da parçaların ısınmasına neden oluyor. Sizden öneri bekliyorum, eğer anakart değişirse işlemci de değişmeli midir? Değişir ise yerine ne alınabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece fan soketinden dolayı değişim gereksiz. Ucuz bir fan kontrolcü alabilirsiniz.
Yükseltme yapmak yerine biraz daha birikim yaparak ve sistemi satarak, daha güncel bir sisteme geçmenizi öneririm.

i5 6400 İşlemcisine geçmeyi düşündüm, fakat performans açısından aynı olabileceğini gözlemlediğim için i7 2600'le bir süreliğine devam edeceğim. Bunun dışında tek sorun Monitör olacak. 720p monitör sahibiyim ve ara ara ekran kartı kullanımı düşmekte, bunu ise ileride 1080p monitör alarak düzeltmeyi planlıyorum.

İntelin 2. nesil işlemcileri miladını yavaş yavaş dolduruyor. Ucuz bir fan kontrolcü alın ve yakın bir zamanda sistemi kaby lake veya coffee lake olarak güncelleyin.

İntelin 2. nesil işlemcileri miladını yavaş yavaş dolduruyor. Ucuz bir fan kontrolcü alın ve yakın bir zamanda sistemi kaby lake veya coffee lake olarak güncelleyin.
Fan kontrolcü olayına bende yakın bakıyorum, fakat yakın zamanda PUBG alacağım ve 8 GB ram bana az geliyor. Anakart'ım maksimum 8GB tek slot desteklediğinden değiştirme ihtiyacı duyuyorum. Keşke tek sorunu fan olsaydı.

Fan kontrolcü olayına bende yakın bakıyorum, fakat yakın zamanda PUBG alacağım ve 8 GB ram bana az geliyor. Anakart'ım maksimum 8GB tek slot desteklediğinden değiştirme ihtiyacı duyuyorum. Keşke tek sorunu fan olsaydı.
Şimdi anakartı değiştirirseniz uzun bir süre sistem güncelleyemeyeceğiniz için şuan fan kontrolcü ile idare edip yakında kaby lake bir sisteme geçersiniz.

Şimdi anakartı değiştirirseniz uzun bir süre sistem güncelleyemeyeceğiniz için şuan fan kontrolcü ile idare edip yakında kaby lake bir sisteme geçersiniz.
Şuan ki işlemcilerin fiyatı çok fazla ve yanında RAM ve Anakart'ı da ekleyince bi hayli pahalı oluyor. Yakın bir arkadaşımdan;
-120 GB SSD
-P8p67 LE Anakart
-8 GB 1600 MHz RAM alacağım. Bunların toplam fiyatı 600 TL oluyor. İdare ederse almayı düşünüyorum. Geri kalan parçalar sağlam ve henüz bir sorun çıkarmadılar.

Şuan ki işlemcilerin fiyatı çok fazla ve yanında RAM ve Anakart'ı da ekleyince bi hayli pahalı oluyor. Yakın bir arkadaşımdan;
-120 GB SSD
-P8p67 LE Anakart
-8 GB 1600 MHz RAM alacağım. Bunların toplam fiyatı 600 TL oluyor. İdare ederse almayı düşünüyorum. Geri kalan parçalar sağlam ve henüz bir sorun çıkarmadılar.
Parçalar uyumlu. Tercih sizin. İyi günler.

Parçalar uyumlu. Tercih sizin. İyi günler.
Sistem 2015 yılında toplanmıştı. Anakart değişimi demek tümden sistemi değiştirmek demek. Bu yüzden sizin önerinizi dikkate alarak bütçemi ona göre ayarlayacağım. Fakat şuanda arkadaşımın parçaları beni yarı yolda bırakmadığı sürece kullanmaya devam edeceğim.

İyi Forumlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı