i7 2600 Sisteme GTX 1080 takmak

LENAXES

Hectopat
Arkadaşlar stock anakart bulunan, aynı şekilde i7 2600 bulunan bir sisteme GTX1080 takmamın bir zararı olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şahsen önermem, darboğaz olurmu olmazmı orası hakkında tam bilgi veremem. Fakat test sonuçlarına baktığımızda i3 6100 açık ara fark ile i7 2600'ı geçiyor. Arada uçurum bir fark var. Güncel bir ekran kartını en eski bir işlemciye takmaktan bahsediyoruz zaten buda akla mantığa aykırı bir durum. Olabilir, fakat yerinizde olsam üzerine bir miktar daha para koyup yeni bir işlemci, ram ve anakart almayı seçerdim. 1080 yerine 1070 takarak 500 tl kar elde ederiz, üzerine 750 tl daha koyarak yeni nesil anakart, ram ve i5 bir işlemci alınabilir. Ve inanabilirsiniz aradaki performans farkı kat ve kat daha çok olacaktır.

Anladım zaten dediğiniz gibi yapacağım. PC toplayacağım ancak şu an için yeni parçaları alana kadar i72600 ile kullansam bir zararı olur mu? performansında değilim zarar olur mu onu merak ediyorum.

Bu arada 1900'e indirimden alıyorum

Anladım zaten dediğiniz gibi yapacağım. PC toplayacağım ancak şu an için yeni parçaları alana kadar i72600 ile kullansam bir zararı olur mu? performansında değilim zarar olur mu onu merak ediyorum.

Bu arada 1900'e indirimden alıyorum
Uzun bir süre kullanmayacaksanız zararı olmaz, merak etmeyin :)

@ismet hakan Test sonuçlarınq-a böyle bakacaksan hiç bakma daha iyi, açık bir şekilde yanlış bilgi veriyorsun. İ7 2600 çok daha güçlü bir modeldir, hangi mantıkla İ3 6100 ile kıyaslıyorsun? Güncel olması daha güçlü olacağı anlamına gelmiyor. İ7 2. nesil işlemciler hafife alınacak modeller değildir.

Konuyu açan arkadaşa demek istediğim 2K-4K'da bu kart ile bu işlemciyi kullanabilirsin, gayette performansın iyi olur. 1080P'de üzmez. İ7 2600 modeli Ryzen işlemciler tanıtılmadan öncede tüm AMD FX işlemcilerinden daha güçlüydü.

Son düzenleme:
@ismet hakan Test sonuçlarınq-a böyle bakacaksan hiç bakma daha iyi, açık bir şekilde yanlış bilgi veriyorsun. İ7 2600 çok daha güçlü bir modeldir, hangi mantıkla İ3 6100 ile kıyaslıyorsun? Güncel olması daha güçlü olacağı anlamına gelmiyor. İ7 2. nesil işlemciler hafife alınacak modeller değildir.

Konuyu açan arkadaşa demek istediğim 2K-4K'da bu kart ile bu işlemciyi kullanabilirsin, gayette performansın iyi olur. 1080P'de üzmez. İ7 2600 modeli Ryzen işlemciler tanıtılmadan öncede tüm AMD FX işlemcilerinden daha güçlüydü.
Yer yer i7 çoklu çekirdek performansında i3'ü geçebilir fakat tek çekirdek performansında i3 daha iyi. Yer yer değişebilir. O yüzden daha iyi diyemezsin. Ben zaten i3 daha iyi diye birşey demedim, ikisini kıyasladım sonuçları arkadaşa söyledim. Ve arkadaşa performans alamazsın demedim, tam performans alamazsın dedim. Aynı görüşü sizde demissiniz zaten. Dediğim gibi yer yer i3 yer yer i7 iyidir. Baştada belirttim darboğaz olurmu olmazmı tam bilemem diye.

Tek çekirdek performansında 2 çekirdekli olması dolayısıyla İ3 6100 biraz daha iyi. Çoklu performansı arasında devasa farkla İ7 2600 daha iyi. Saf işlemci gücü olarak arada yine büyük İ7 üstünlüğü farkı var. Çoklu çekirdek isteyen oyunlarda İ7 2600 daha iyi performans verir. Tek çekirdek isteyen oyunlarda da eğer İ3 6100 modeli ile RX 480-GTX 1060 üstü kartlarla kullanılırsa yine İ7 2600 daha iyi sonuç verir. Tek çekirdekte önde olması daha güçlü olacağı anlamına gelmez. İ3 6100 tek çekirdek olarak İ5 6400 modellerinden de daha güçlü ama hangisi İ5 alınıyor gerçek 4 çekirdek olduğu için ve saf işlemci gücü daha fazla olduğu için. Madem ki bilmiyorsun emin konuşmayacaksın, arkadaşı yanlış yönlendirmeyeceksin.

http://www.anandtech.com/bench/product/1682?vs=287

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı