i7 2600 ve GT 1030 Metro Exodus donma sorunu

vusalaliyev

Megapat
Yer
Azerbaycan, Baku
Merhaba arkadaşlar dün Metro Exodus aldım fakat aldığıma pişman oldum şimdiye kadar gördüğüm en berbat oyun.
Bilgisayarım bu.
  • İS: Windows 10 Pro
  • GPU: EVGA GT 1030 SC
  • CPU: Intel i7 2600
  • RAM: 8 GB DDR3
Oyun yüklendi ve hiçbir hata vermeden oyuna girdim bütün ayarları low yaptım çözünürlük 1366X768p 0 darboğaz ile sorunsuz 40-70 FPS arası alıyordum 10dk oynadıktan sonra oyunu görev çubuğuna almak istedim fakat bir türlü yapamadım (Win)(Win-d) tuşları oyunda tepki vermiyordu. (CTRL-alt-del) ile aşağı indire bildim sadece. Sonra oyuna geri döndüm FPS'ler yerde 13FPS üzerine çıkmıyor. Mecbur oyundan çıkıp yeniden girdim ve her şey normale döndü fakat 20dk sonra yine aynı sorun oldu. Benchmark testi yaptım ayarlar aynı olmasına rağmen her test farklı sonuçlar verdi.
Tam olarak Enis Kirazoğlunun 1070'li bilgisayarında yaşadığı donma sorunu ile benimki aynı.
  • GPU Kullanımı: 99-100%
  • GPU Sıcaklığı: Max 65C
  • CPU Kullanımı: 30-70%
  • CPU Sıcaklığı: Max 75C
Oyunu sildim ve bu gün geri iade edebilirsem edeceğim.
GT 1030 ve yakın ekran kartı olan arkadaşlara tavsiye etmem almayın.
Oyun zaten baştan sona sorunlu Bir de GT 1030 için alınmayacak bir oyun!

Son düzenleyen: Moderatör:
750Tİ ile Medium ayarlarda 1080P 72HZ'de ortalama 40 FPS ile oynayıp bitirdim oyunu. Hemde korsan olarak oynadım. Bence sizin sistemde bir sorun var. Medium olmasa bile Low'da 1080P oynayabilmeniz lazım.
Far Cry 5 - PUBG Steam - CSGO - Ring of Elysium - Battlefield 1. oynadım hiç bir sorunla karşılaşmadım. sorun sadece bu oyunda oldu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı